ГЕРБ

Владислав Николов: Плевенчани губят дебати с празни думи

В предаването на Би Ти Ви “Тази сутрин” се проведе поредния дебат за Плевен – наречен от телевизията “Битката за Плевен”. В студиото на най-гледаната медия за управлението на града участваха кандидатите за местната власт в общината проф. д-р Димитър Стойков – кандидат за кмет на ПП ГЕРБ, Антон Георгиев – кандидат за кмет на “Коалиция за промяна” – БСП и ПК “Тракия“ Цветан Антов – АБВ, Николай Маринов – кандидат за кмет на НФСБ и други от кандидатите.

Домакините онагледиха професионално надпреварата с репортажи и въпроси на плевенчани към участниците. За кратък коментар потърсихме депутата от Плевен Владислав Николов.

– Г-н Николов знаем, че използвате експерти за оценка на представянето на кандидата ви проф. Стойков. Какво докладва екипът на агенцията?
– Да, така е ангажираме експертна група, която да анализира представянето на опонентите като място за идеи и програми. В този втори и последен за нас дебат за Плевен се оказва, че повече слушахме политически речи отколкото реални програми и това този път не ни изненада. Когато всяка дума може да бъде използвана предизборно, фактите и истините, а не празни думи са наш основен аргумент. Преди час получихме доклада на социолозите.

– Можете ли да споделите констатациите?
– Разбира се, нямаме тайни от медиите. Има конкретна информация за опонентите и представянето им. В доклада категорично е записано, че за разлика от първия такъв политическото завоалирано говорене е преобладавало. Някой от темите, останаха встрани от сериозния разговор заради лични нападки към фигурата на проф. Стойков, факт. Всъщност ние предвидихме това поведение. От това загубиха само плевенчани. Не звучи сериозно първите думи на кандидата на реформаторския блок да бъдат – “Плевенчани гласуват с краката си.” А на финала дори водещият Антон Хекимян се възмути искрено с реплика към него “Нищо конкретно не казвате”. Влизането в лични нападки дори към опоненти на проф. Стойков е направило лошо впечатление на близо 80% от зрителите.

– Какво имате предвид? Бъдете по конкретен?
– Казусът “Блокът на ужасите” намери решение единствено с активната лична намеса на кметът Стойков. В контекста на дебата, един такъв факт кореспондира с фактите за цялата сериозна и отговорна работа на проф. Стойков. Плевенчани са приели и изключително позитивно отказът на проф. Стойков да се изгражда “гореща точка за бежанци” на територията на община Плевен.

– Как са възприети критиките към проф. Стойков от плевенчани според изследването на дебата?
– Независимият кандидат и в този дебат не изневери на себе си. Според аудиторията е прекалил с личните нападки. Той не е убедил зрителите на Би Ти Ви, че е държавник с конкретни програмни намерения. Плевенчани недоумяват и от очевидната подмяна на истината, че има отказ от поемането на отговорност за съдбата на града при управлението на Зеленогорски и Спартански повече от петнадесет години. Тук например Цветан Антов от АБВ привнася повече ангажираност към управлението на общината, според зрителите в Плевен. Симпатия зрителите изразяват и към кандидата на БСП Антон Георгиев.

– И един последен въпрос. Какви са финалните оценки на експертната група?
– Няколко са безспорните изводи, които се налагат в общественото мнение след телевизионния дебат излъчен по Би Ти Ви. БСП и АБВ този път не бяха така добре подготвени като опоненти, вероятно заради празнословие в дискусията, като се озоваха в капана на общото политическо говорене. Кандидатът на реформаторите е прекалил с лични нападки, вместо програма, които затвърдиха становището за пореден път, че има слабо ниво на професионална подготовка и ангажираност. АТАКА и НФСБ са в свои води на единствено на тема роми. Но това е очаквано. Представянето на кандидата на ГЕРБ проф. Стойков е оценено като конкретно и насочено към хората, отговорно, спокойно и аргументирано отношение към съдбата на Плевен и общината. Отлично е приет и факта, че проф. Стойков е толерантен към опонентите си.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.