Атака

Волен Сидеров: „Атака“ няма място при хората, които ограбиха България

„Атака” няма място при хората, които ограбиха България. Борисов е един от най-отговорните за банковата криза. Това обяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров, който се срещна със симпатизанти и граждани на Велико Търново. Пред тях той коментира кризата в банковия сектор и спекулациите и манипулациите, свързани с нея.Сидеров подчерта, че „Атака” не участва в консултациите при президента и в работата на парламента, защото това правителство е със свалено доверие и затова трябва да си отиде. Той припомни искането на „Атака” правителството да си отиде колкото се може по-бързо.

Лидерът на националистите припомни как правителството се е отказало от проекта „Южен поток“ след посещението на американските сенатори и подчерта, че този проект е важен, България ще печели от него и отново ще стане важен енергиен фактор на Балканите.
Сидеров изрази убеденост, че този проект няма да пропадне.

Той коментира и актуализирането на бюджета от ГЕРБ, ДПС и БСП по средата на година, защото трябва да се покрие дупката от 3,5 млрд.лв. в КТБ и отбеляза, че такава актуализация не е имало досега. Сидеров се възмути от начина, по който трите политически сили се събират заедно с президента и решават, че тези 3,5 млрд.лв. ще ги платим всички и попита защо трябва всички данъкоплатци да плащат за далаверите на банкерите.

„Според мен това е неправилно и аз не мога да го нарека спасяване на банката. Това е спасяване на тези, които са направили някаква спекула с тези пари.

Това е спасяване на хората, които са ръководили банката, които, ако са я източили, то те са виновници. Защо обаче виновниците трябва да бъдат наградени, т.е. банката да продължи да съществува като държавна, след което щели да я продадат пак.

Може би на някой нов играч, който отново ще започне да я точи. Тази игра не ми харесва, аз не съм съгласен с нея. Ние от „Атака” затова не участваме в тези консултации, защото няма как да легитимираме подобно престъпление“, заяви лидерът на националистите.

Сидеров предложи липсващи пари да бъдат събрани като Плевнелиев да си продаде имотите, Борисов, Станишев, Местан, Бареков, който се хвали, че е много богат, да попълнят дупката с лични пари.

Той отново подчерта, че да се покрива дупката с пари на народа е неправилно решение. Сидеров обърна внимание, че в България много хора не могат да си позволят депозит в банка и затова е неприятно да се взимат от техните пари.

„Правилното решение е тези банки, които печелят да са държавни. Защо трябваше да се приватизират, да ги източва някой, след което държавата отново да ги стабилизира“, попита още Сидеров.

Според него подобна игра е нужна на олигархията и много са станали милиардери за сметка на народа, който е станал още по-беден. На фона на бедността в България да се говори за банкерски драми е цинично. Сидеров подчерта, че тази банка е била донор на партията на Бареков.

С парите от същата банка са купувани гласове, плащана е скъпата му предизборна кампания, плащани са автобуси с избиратели, платени наблюдатели. Сидеров призова хората да не се лъжат по нещо, което се представя като нова сила, а всъщност е свързана с олигархичния капитал.
Той обърна внимание, че ако прокуратурата и банковия надзор си бяха свършили работата навреме сегашната ситуация щеше да бъде избегната.
Лидерът на „Атака” обърна внимание на факта, че източването на банката е ставало във времето и е започнало по времето на Борисов. По същото време банката се е разраснала и държавните предприятия са държали парите си там, защото така е казал премиера.

„По времето на Борисов същата тази банка, която търсят сега как да я спасят цъфтеше и процъфтяваше и вероятно тогава там са се вихрили същите подобни спекулации. Това е ставало по времето на Борисов и с неговото знание и благословия. Няма как да бъде иначе. Значи той е един от най-отговорните хора за банковата криза. Защо сега се прави на спасител?“, попита Сидеров.

Той заяви, че Борисов трябва да отговаря пред следствието и прокуратурата, а не да се прави на спасител. Сидеров отново подчерта, че „Атака” не е на консултациите при президента, защото няма място при хората, които са ограбили банката.

Тези политически сили не са алтернативата, те не могат да управляват, защото са съпричастни към ограбването на страната.
„Затова „Атака” е извън парламента, защото няма място при хора, които са пряко виновни. Мястото ни е при българския народ“, заключи Сидеров.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.