Атака

Волен Сидеров даде Георги Близнашки на прокуратурата заради конфликт на интереси

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров даде служебния премиер Георги Близнашки на прокуратурата. Причината е, че според националиста служебният премиер участва в търговски дружества, а това е явен конфликт на интереси.„Във връзка с встъпването в длъжност на новото служебно правителство в публичното пространство бе изнесена информация, че по отношение на новоназначения служебен министър председател г-н Георги Близнашки е налице конфликт на интереси по смисъла на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Видно от публикуваната в интернет Декларация по чл.12, ал.1 във връзка с чл.5 от закона, с вх.№02-17-19 от 12.08.2014 г, същият е в нарушение на разпоредбата на чл.5 ЗПУКИ, тъй като към момента на назначаването му е декларирал, че е член на орган за управление или контрол на юридическо лице с нестопанска цел, търговско дружество или кооперация, изрична е посочено едно сдружение и едно дружество и не е предприел необходимите действия за отстраняване на несъвместимостта.

Видно е също така, че декларацията първоначално е била подписана от г-н Георги Близнашки, но в последствие подписът му е заличен, което поражда съмнение, че е процедирано по този начин с цел срещу него да не може да бъде образувано наказателно производство по чл.308 от НК.

С оглед на изложеното Ви моля да предприемете необходимите действия по Ваша преценка за установяване на обстоятелството дали има извършено от г-н Георги Близнашки престъпление по чл.308 от НК и съответно да бъде подведен под наказателна отговорност”, пише в писмото си Сидеров.

Етикети
Покажи още

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen − 14 =

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.