Атака

Волен Сидеров: Даваме Велизар Шаламанов на прокуратурата, ще вкара страната ни във война

Волен Сидеров поиска оставката на служебния военен министър Велизар Шаламанов на протест пред Министерство на отбраната, съобщиха от пресцентъра на „Атака”. Националистите искат оставката, заради огласянето на „доктрината 2020“, в която директно Русия се обявява за враг на България. Сидеров отново изобличи в лъжа Шаламанов, който твърди, че „кризата в Украйна е продукт на дългосрочна амбиция на Русия да възстанови влиянието си в бившето съветско пространство и чрез това да се утвърди като полюс на сила”.

Лидерът на „Атака” припомни, че кризата в Украйна е продукт на дългосрочната политика на САЩ, които са налели 5 млрд. долара в т.нар. майдан.

Относно твърденията на Шаламанов, че е лошо Русия да е полюс на сила, Сидеров заяви, че Русия да е полюс на сила е нещо добро и трябва да бъде поощрявано. Той окачестви анализите на министерството на отбраната като зле направени и непрофесионални.

Относно опасенията на служебния военен министър за бързо растящия военен бюджет на Русия, националистът заяви, че той е10 пъти по-малък от този на САЩ.

„Моята загриженост като лидер на патриотичната партия АТАКА, на всички наши съмишленици е, че военното министерство с този документ прави една грешна крачка и въвлича България във война, ни повече, ни по-малко, защото в момента, се правят тренировки, учения, с участието на американски бойни самолети. Това е позволено от Министерски съвет, служебният кабинет, който няма друга задача и друга цел, освен да подготви изборите и то да ги подготви обективно и да няма фалшификации, ако може, ако обичат, нали. Това е неговата задача, нищо друго. Този служебен кабинет се втурна да прави доктрини до 2020 година, забележете, сякаш ще управлява не два месеца, а два мандата”, добави Сидеров.

Той съобщи, че у нас се провежда свръхсекретно учение с американски бойни изтребители, наречено „Тракийски орел“, като за него няма взето решение на Министерски съвет, затова Шаламанов и Близнашки дължат отговор на обществото.

„Те трябва да кажат, защо се провеждат тези учения, какви точно самолети участват в тях, каква бойна техника, какво носят тези самолети, защото моята информация е, че американските изтребители, които участват в тези учения сега в България, от базата Граф Игнатиево, имат обхват на дейност 2000 километра. По права линия от Пловдив до Севастопол има 700 километра. Тези самолети могат да участват в бойни действия с нападения на Кримския полуостров, веднага щом американските ръководители кажат на киевската хунта – нападнете Крим да си го върнете. Американските изтребители могат да отидат там и да нанасят удари. Това ще става от базите в България. За нас това е въвличане във война. Няма друг начин, няма други думи за това, защото да излитат самолети, които да носят оръжие или пряко да нанасят удари на трета страна, това е участие във война. Следователно, служебният кабинет и тези, които стоят зад него – президентът Плевнелиев, партия ГЕРБ, партиите от т.нар. Реформаторски блок, които си насложиха министри – министър на вътрешните работи, на външните работи, това са хора на Костов, хора на Протестна мрежа. Всички те работят за това България да влезе във война”, добави Сидеров.

Той съобщи, че подготвя сигнал до главния прокурор срещу Велизар Шаламанов.

„Нашите юристи подготвят сигнал до прокуратурата, с който искаме от главния прокурор да започне незабавни действия за разследване и повдигане на обвинение срещу лицето Велизар Шаламанов като министър на отбраната, който настройва, който подтиква България към въоръжен конфликт с друга държава, подлежи на санкции. Това е един състав от Наказателния кодекс, глава 1-ва. Това го знаят много добре в прокуратурата и аз ще настоявам да бъде повдигнато обвинение срещу Шаламанов за подтикване на Република България към враждебни и военни действия с друга държава. Това се наказва от закона, който подбужда към конфликт с друга държава се наказва с много тежка санкция”, добави Сидеров.

Лидерът на „Атака” призова да се следи служебният кабинет, защото той превишава правомощията си, а не е упълномощен от Народното събрание да изготвя подобни доктрини.

„Подготвят България за военни действия. Изключително съм разтревожен, информацията, която имам, всички данни които имам и постъпват при мен, сочат, че тайничко, на тъмничко това правителство, служебното подготвя влизането на България във военен конфликт”, смята Волен Сидеров.

Той припомни какво се случва в Безмер – една от американските бази у нас – удължава се пистата, за да могат да излитат товарни самолети.

„Какво ще пренасят те? Аз ви казвам веднага – химическо, биологическо и ядрено бойно оръжие. Бойните глави от Холандия, които вече са преместени в България и вие няма как да бъдете уведомени за това”, поясни Сидеров и призова всички да се присъединят към подписката на партията „Аз съм против САЩ да използват военни бази в България“.

„Атака” ще мобилизира всички честни българи, за да се покаже, че не искаме американско присъствие, се казва още в съобщението от пресцентъра на партията.

„Това ще започне като кампания, която още от 5-ти септември, в първия ден на нашата предизборна кампания ще започне там, където ние сме се предали, дали, отдали без пари нашите военни бази. Засега няма да казвам точките, защото не искам да подготвям душманите да са готови, но ние ще бъдем навсякъде, където има нужда от нас и с нас ще бъдат страшно много българи. Бъдете убедени в това, не искаме война с Русия! Не на американските бази в България! Вън американския ботуш от нашата земя! Това са нашите лозунги, които ще поддържаме по време на нашата предизборна кампания”, добави Сидеров.

Лидерът на националистите обърна внимание, че служебният кабинет работи изцяло за чужди и олигархични интереси.

„Ние трябва да настояваме този кабинет да бъде разформирован, да се формира друг кабинет под обществен натиск и под обществен надзор, а не така на тъмничко Плевнелиев да събира свои бизнес партньори и разни агентури, които са изпратени специално тук да ни въвличат във война. Да се направи нов кабинет, който да подготви едно-единствено нещо – честни избори. Да няма фалшификации, това е функцията на служебния кабинет. Всичко друго е извън неговите правомощия и трябва да бъде критикувано”, добави Сидеров.

Той призова всички граждани и медии да бъдат нащрек, да си отварят очите и да следят какво става, защото има огромно затъмнение, дезинформация и хората не са осведомени добре.

„Лошо осведоменият човек също извършва грешни действия, когато ти имаш лоша информация, ти вършиш грешни действия. И когато дойде 5 октомври и се дойде до момента за гласуване, е възможно тези грешни действия да доведат до едно още едно по-лошо правителство, което да продължи тази пагубно за България колониална политика. Ние ще бдим да направим всичко възможно това да не се случи. За да не се случи, трябва да се подкрепи АТАКА, защото това е последната крепост на българщината и ако тя падне – пада България”, заключи Сидеров.

Етикети
Покажи още

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × one =

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.