Атака

Волен Сидеров: Няма основание да се вдига цената на тока

Аз съм последователен. Това дали ще се нарече лява програмата ми, въобще не ме интересува. Това заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров в предаването „Лице в лице“ по bTV. Сидеров коментира твърденията, че в кампанията си залага прекалено много на леви идеи, което го сближава с други партии. „Има много политици, които ме копират, повтарят това, което правя – и Бареков, и Борисов. Борисов крадеше от мен форми на изказ, стратегии“, каза Сидеров.

„Призовавам да се върнат хубавите неща на социализма, не лошите“, обясни лидерът на „Атака“. „Искам да направим едно преосмисляне на грешките, които допуснахме. /…/ Да видим не можем ли да върнем печеливши сектори, държавата да влезе в тях“, добави той.

Сидеров смята идеята за затваряне на границата с Турция за заимствана от „Атака“. „Ние сме затваряли границата преди много години, пред Бареков да си помисли, че ще е политик. Нека да се пробва човекът“, коментира той.

Според лидера на „Атака“, няма основание да се вдига цената на тока. „В момента се надува цената му от американските ТЕЦ-ове „Марица“ 1 и 3 и от фотоволтаиците“, смята той.

Волен Сидеров обясни, че „Атака“ се занимава със социални въпроси, защото беработицата и ниските доходи са най-тежките проблеми. „Важни са и секциите в Турция, важна е и блокадата на границата, важна е и срещата на Местан с Ердоган. Нека да коментираме преди това срещите на Борисов с Ердоган“, посочи той. И допълни: „Това, че лидерът на ДПС се е срещнал с Ердоган, не знам кого ще изненада“.

„Аз не мисля, че е имало загуба в тези силно фалшифицирани и манипулирани избори. /…/ Евроизборите просто бяха купени“, каза още Сидеров.

Той обясни и позицията си относно кризата в КТБ: „КТБ трябва да се одържави и тази банка да бъде първи помощник, кредитор за българския малък бизнес и селско стопанство това да бъде държавна политика“. „Губещи банки няма и аз не виждам основание да се даде отново на някой в частни ръце и след две години да се повтори същото“, добави той.

„Кабинет на ГЕРБ не виждам причина да подкрепим. Нито на БСП, още повече, че те ще се съберат в една коалиция“, завърши лидерът на „Атака“.

Етикети
Покажи още

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 − 2 =

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.