Атака

Волен Сидеров подпомогна семейство и училище, пострадали от пороите

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров направи две дарения в свищовското село Овча Могила. В сряда населеното място пострада тежко след силен порой. Бяха нанесени щети на много частни домове, пострада и местното училище. Сидеров посети дома на семейство Атанаска и Петър Петрови, който е един от най-засегнатите. Покривът на къщата е пострадал от силния вятър, а дъждът нанася и допълнителни материални щети на дома им. Трагедията за семейството не свършва до тук. Шестдесет и пет годишният Петър Петров вижда както е станало със жилището и получава тежък инсулт.

Лидерът на националистите заяви, че той и партия „Атака“ поемат разходите по лечението на Петров, както и разходите по ремонта на пострадалата къща. Сидеров дари и сума на семейството, която да покрие разходите им до края на годината. Той припомни, че не е нужно да говориш гръмки фрази, както се случва сега в кампанията, а да направиш нещо ясно, конкретно и навреме.

„Тази жена искам да почувства, че има хора, които са се погрижили, защото тя казва: „Аз съм сама, няма кой нищо да направи за мен”. Да почувства, че има нещо, което се нарича човешка солидарност, да разбере, че политиката е обществена работа, всъщност е грижа за хората.

Ако всеки един политик, политически лидер – дали ще е депутат, дали ще е просто някакъв политик-активист, се погрижи така за някой човек, конкретно за някого, може да не е много, може да е с малко, но с жест, мисля, че ще има друго настроение в България. Защото сега настроението не е хубаво, сега има една озлобеност, има една тежка атмосфера на недоверие между хората. А в крайна сметка, ние сме преди всичко хора, и то християни, православни християни. Забравяме го много пъти това нещо, и с този жест тук искам да припомня, че сме такива”, сподели Сидеров.

Националист номер едно направи дарение и на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в село Овча могила, за да бъде ремонтиран пострадалият от бурята покрив на сградата. Директорът на училището Десислава Алексиева благодари и подчерта, че „Атака“ е единствената партия, която е помогнала на училището. От своя страна Сидеров заяви, че той и депутатите на „Атака“ ще продължат да помагат с каквото могат на това огнище на просвета и култура.

Помощта, която Волен Сидеров и партия „Атака“ оказаха на част от пострадалите в село Овча могила е част от продължаващата повече от две години благородна инициатива „Православна солидарност”.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.