Атака

Волен Сидеров: Валери Митков е масон, съдружник на Ковачки и има закрилата на Първанов

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров коментира трагедията в с. Горни Лом и големият брой – 143 нарушения, които са направени от собственика, но не са коригирани. Според Сидеров това означава сериозен политически чадър. Той заяви, че собственикът Валери Митков е масон, съдружник е на Ковачки и има закрилата на бившия президент Георги Първанов, и припомни, че заводът е приватизиран през 2003г по време на масонското правителство на Сакскобургготски.

Сидеров обърна внимание и на факта, че това е поредният случай, при който в завода става инцидент. „Заводът трябваше да бъде затворен, собственикът му даден на съд и осъден за безстопанствено отношение. Господин Масона, великият магистър има политическа, освен масонска закрила. Те са свързани нещата. Крайно време е да се разплетат масонските връзки в политиката, бизнеса, магистратурата. Защото в България масонски ложи, управляват реално политика, бизнеса и съдебна система. Това, което едно време много обичат да повтарят някои папагали ДС, ДС сега са масоните“, допълни Сидеров.

Той коментира и една от покупките на Митков – дом-паметник „Пейо Яворов“, за който се поема ангажимент да се възстанови, но това не се случва. Напротив, масоните искат да я направят увеселително заведение.

Лидерът на националистите коментира, че тази трагедия е нямало да се случи, ако пред 2012 г. е бил приет предложеният от „Атака“ законопроект за утилизация на боеприпасите. Според закона всички такива предприятия стават държавна собственост, стопанисват се и се ръководят от Министерството на отбраната. Законопроектът е отхвърлен от БСП, ДПС, ГЕРБ и Синята коалиция.

„И стана така, че на алчните собственици не им пука за безопасността, искат и гонят бърза печалба, не ги контролира държавата, която се е оттеглила. Държавата в лицето на премиери, президента Първанов, неговият приятел Борисов, закрилят подобни престъпници, частници“, добави Сидеров.

Той призова хората да погледнат истината в очите, да видят кой е виновен за това и да се замислят за кого да гласуват. „Не допускайте пак тези престъпници, които отхвърлиха законите ни, не само този, но и много други добри закони на партията ни отново да се качат на власт“, завърши Сидеров.

Етикети
Покажи още

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 + six =

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.