Атака

Волен Сидеров – водач на евролиста: Битката ще е лидерска

Волен Сидеров ще водач на листата на „Атака” за европейски депутати. Това потвърди самият той в предаването „Още от деня” на БНТ. „Както се вижда битката ще е лидерска”, обясни той своето водачество на листата. И покани лидерите на останалите партии на предизборен дебат, „но истински”. Според Сидеров истински е този дебат, който не е нагласен, и в който наистина ще се говори за европейските избори. В такъв дебат лидерът на „Атака” ще иска от всички политици да заявят категорично позициите си по различни важни въпроси.

„Тези гостувания – на помощник-държавния секретар на САЩ, на шефа на НАТО, са тайна дипломация”, заяви той. Според него, тайната дипломация е вредна и води до катастрофа. „Да не стане сега национална катастрофа, трябва тайното да стане явно”, каза Сидеров и призова президентът и премиерът да кажат явно какво са си говорили с Расмусен и Виктория Нюланд. 

Той повтори позицията си за излизане на страната от НАТО. „България трябва да бъде неутрална”, заяви той. „Противоракетният щит няма да ни спаси. Той само ни слага в лагера на противниците на Русия”, допълни лидерът на „Атака”.

Като пример за това, че България е колониална държава, Сидеров даде собственото си дело за скандала на летище „Варна”. Той е получил информация, че френската гражданка Стефани Дюмортие, която се явява като свидетел, е получила абсолютно всички материали по делото. „България от чуждите посолства ли се командва?”, попита той. „Да отиде тя да прочете, защото тя е от друга държава, тя е извънземна”, каза иронично Сидеров. 

По думите му, прокуратурата „е много бърза, когато става въпрос за Сидеров, защото от някое посолство ще се обадят и ще кажат, „Хайде бе, тоя няма ли да го прибирате”. Според неги при разследванията има двойни стандарти, защото никой не закача Бойко Борисов за „Авиоотряд 28” или за тефтерчето на Златанов. И в двата случая „началникът е сух, а пионката гори”. 

„Правителството не трябва да си мисли, че имат мнозинство, и да заспива на това ухо. Трябва да се вслушват в предложенията на „Атака”. Предложихме анкетна комисия за президента – ослушват се вече повече от седмица”, каза още Волен Сидеров. 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.