БСП

Янаки Стоилов: Хората трябва да знаят, че никак не са лесни задачите, които решаваме

Хората трябва да знаят, че никак не са лесни задачите, които решаваме, но те не могат да бъдат решени без участието на повечето хора, чрез изразяване на техните искания, включване в действията и оценка на това, което става в управлението на местно, областно и национално ниво. Това заяви Янаки Стоилов, заместник-председател на ПГ на КБ, на среща със симпатизанти във Враца.

Той допълни, че подобни срещи са организирани в почти всички общини в област Враца, както и в още няколко области на страната. По неговите думи посещението в област Враца е с най-голяма численост и това потвърждава стремежа да се обърне необходимото внимание точно на тези региони, където и проблемите през последните години са най-много.

Стоилов припомни, че остават два месеца до европейските избори, а те са от изключителна важност, защото резултатите от тях ще сложат отпечатък върху ситуацията, в която ще продължи да се развива управлението на страната. „Втората причина е, че много от проблемите, които решаваме в страната, трябва да се решават и чрез европейските институции“, каза той и даде за пример проблемите на заетостта, които имат своите европейски проявления, особено чрез политиката на Партията на европейските социалисти за допълнителни мерки, които ограничават младежката безработица. Народният представител посочи и европейските фондове, които се оползотворяват по начин, по който да засегнат възможно най-много български граждани.

“Предстоят много трудни избори и трябва да дадем нов тласък на управлението на страната, защото бяха преодолени двете протестни вълни. Сега има условия за много по-активни и последователни действия. Те трябва да бъдат осъществени от БСП, защото това е двигателят, това е партията, която трябва основно да дава посока на управлението и разчитайки с взаимодействието й с ДПС, да можем да се справяме с всички проблеми“, обясни зам.-председателят на ПГ на КБ. Според него много от тези проблеми далеч не са леки и водят понякога до напрежение и противоречия, но се изисква категоричност, за да бъдат направени следващите стъпки.

„Отговорностите са големи. Ние ги съзнаваме, защото искаме този път да подготвим прелом в развитието на страната. Т.е. не само да променим наследството на ГЕРБ, но да променим това, което ставаше в България почти за четвърт век. Това е една много голяма задача, която изисква способност, решителност и последователност. Видяхме, че предпоставки за това има и на Конгреса на ПЕС в Рим. Трябва да имаме това самочувствие като наследниците на партията на Благоев и Димитров, не само тук, но и на европейско ниво“, категоричен е Стоилов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.