РЗС

Яне Янев: ДСБ ще се отдели от реформаторите, Бареков ще поиска да се извини на Борисов

Това, което става през последните дни, показва, че все още определени политически фигури – бъдещи депутати, не са се отърсили от илюзията, че е дошло време в България след толкова години дерибейство да се направи нещо за държавата. И те продължават да си мислят само и единствено за постове и келепир. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев. „Аз считам, че няма да бъде особено трудно да се състави правителство, като не изключвам възможността някои парламентарни групи да не могат да се конституират, да се обособят още при първия ден, при започване на работа на Народното събрание, а други да се разцепят на две.

Да речем Реформаторския блок – по всичко личи, че ако продължат в този контекст – разприте вътре, ДСБ ще търси възможност да се отдели от Реформаторския блок и да се опита да състави самостоятелна парламентарна група от 10-11 депутати. Такива разговори текат и целта на Костов е да бъде опозиция на Борисов. Това е повече от ясно, няма смисъл повече да се маскира в медийното пространство“, заяви Янев и добави: „Останалите 11-12 депутати от Реформаторския блок ще подкрепят правителството на Борисов и считам, че разумът при голяма част от тях ще надделее“.

„От „Патриотичния фронт“ е почти сигурно, че ще подкрепят правителството с премиер Бойко Борисов, но най-вероятно двама или трима от общо 19 няма да се съобразят с решението на парламентарната група и ще гласуват против правителството. И това също ще допринесе до начало на вътрешен разпад. Но все пак „Патриотичният фронт“ смятам, че може да бъде стабилна опора на правителството“, коментира лидерът на РЗС.

„За ББЦ има два варианта – или да се разцепи, или да се оттегли Бареков. Моята прогноза е, че Бареков ще иска час по-скоро да се извини на Борисов – и публично, и лично. И доколкото разбирам, той лъже за пореден път, че ще остане депутат от българския парламент и ще влезе от Пловдив. Страх го е, много го е страх, защото той знае, че ако влезе в българския парламент, от една страна ще остане без парламентарна група и от друга страна мандатът на този парламент може да е по-малко от две години. Така че поредната лъжа на Бареков ще излезе наяве много скоро. Той ще остане евродепутат и председател на парламентарната група ще стане друг човек, най-вероятно довчерашният депутат от ГЕРБ Светлин Танчев“, прогнозира Янев.

„Що се отнася до червения разнобой, смятам, че Миков няма шанс да остане дълго време лидер на БСП. Най-вероятно до края на годината ще спретнат извънреден конгрес и ще изберат нов лидер“, заяви Яне Янев.

Етикети
Покажи още

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 − four =

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.