Новини

Яне Янев пред БЛИЦ: Коалиция с ГЕРБ, БСП и десните?! Няма такова нещо!

Никога, по никакъв повод не е ставало дума за създаването на коалиция с ГЕРБ, Реформаторския блок и ДПС. Ще повторя – това никога не е било тема №1 на „Ред, законност и справедливост“. Това заяви пред БЛИЦ лидерът на партията Яне Янев по повод слуха, че зад подобна инициатива застава именно РЗС. „Подобно твърдение, че зад такава коалиция стои именно РЗС, са меко казано лековати“, допълни Янев.

Той обаче потвърди, че ще се проведе дебат под надслов „Конституционен форум” в понеделник, а след това като дискусионен клуб да стане база за общ фронт за предсрочен парламентарен фронт. На форума, според Янев, са поканени и ще присъстват представители на всички политически партии.

„Всички здравомислещи политици в България би трябвало да застанат зад идеята, която се превърна в патент на РЗС, а именно – конституирането на Велико народно събрание и изработването на нова Конституция. Вярвам, че зад идеята ще застанат политици и личности с опит, за които реформите, на първо място от които съдебната, не са просто празни приказки“, заяви лидерът на РЗС.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.