Анализи

Задават се най-парадоксалните избори за европарламент

Европейското говорене няма да е залогът в предизборната кампания за Европейски парламент у нас, коментира в студиото на Bulgaria On Air политологът доц. Анна Кръстева. Тя подчерта, че по един парадоксален начин така ще бъде и в Европа. „Това ще бъдат най- парадоксалните избори досега, където за влизане в Европарламента ще се гласува против ЕС“, заяви Кръстева. Тя посочи, че надигащата се вълна на евроскептицизма е много мощна в цяла Европа.

„Във Великобритания виждаме една евроскептична партия, която е първа по популярност в момента. Във Франция Националният фронт на Марин льо Пен достигна трето място на местните избори и има много голям шанс да мине напред през май,“ заяви още политологът.

Доц. Анна Кръстева посочи, че според демократичната теории предизборната кампанията е привилигированото време за общуване на политиците с гражданите – за по-доброто им информиране по темите, които ги вълнуват, като например свободното движение в ЕС и свободния пазар на труда. Вместо това настоящата предизборна кампания трябва да се разглежда през призмата на парадоксите.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.