ГЕРБ

Заради Борисов цар Терес вече краси парламента на ОАЕ

На работно посещение съм в Абу Даби. Днес имахме много важни за България срещи с министъра на международното сътрудничество и развитието на Обединените Арабски Емирства, както и със заместник-председателя на Федералния национален съвет на ОАЕ. За това уведоми последователите си във Фейсбук председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който приложи и снимков материал.

„Целта на нашето посещение е да подготвим съвместното сътрудничество между България и Обединените Арабски Емирства за привличане на инвестиции при следващо управление на ГЕРБ, защото аз съм убеден, че в следващите месеци в България ще има избори. Радостен съм и от усилията на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел, която бе докладчик на Европарламента по политиката за либерализиране на визите на ЕС спрямо трети страни. Благодарение на нея преди месец отпадна изискването за визи за гражданите на Европейския съюз, включително и България, за ОАЕ. Пилотите в самолета ми казаха, че откакто са отпаднали визите, полетите са препълнени“, похвали се Борисов. 

Той информира още, че е поправил една голяма несправедливост. „Днес разгледах къта с протоколни подаръци в парламента на Обединените Арабски Емирства. Там има протоколни дарове от цял свят и България беше една от единиците страни, които не бяха представени. В този момент заместник-председателят на парламента на Емирствата д-р Амал Ал Кубаиси каза, че веднага ще постави в специалния кът репликата на Златната маска на тракийския цар Терес, която й подарих по време на срещата ни, и по този начин България вече е представена на това специално място. По-рано през деня поднесох реплика на част от Панагюрското златно съкровище и на най-влиятелната жена в арабския свят – министъра на международното сътрудничество и развитието на Обединените Арабски Емирства Шейха Лубна Бинд Халид Ал Касими“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.