Анализи

Живко Георгиев: Всички български партии трябва да се учат от ДПС

Много често имаме политици, които получават пожелавани от тях данни, а след това започват да вярват в тях. Това каза социологът Живко Георгиев в сутрешния блок на bTV относно разминаванията между прогнозите на социолозите и реалните резултати от изборите за европейски депутати. „Не съм виждал толкова неамбициозни социологически програми”, добави той. Според него, към допитването е подходено много нехайно и „нямаше сериозни изследвания”.

„ДПС са единствената партия, която си подобрява постижението. И нека не им вменяваме само задкулисие, корпоративен вот, купуване… Те наистина работят”, изтъкна Георгиев.

„Всички български партии с претенции трябва да се учат от позитивното в ДПС. Има и позитивно там”, смята той.

Арман Бабикян, медиен експерт, също коментира разминаванията в проучванията: „Нито едно социологическо проучване, платено от който и да е, не даде нито един такъв резултат, нито такава прогноза”.

„Не се отчетоха други процеси, които на всичкото отгоре са се случвали”, посочи той. „Крайните числа, нетната бройка, това ще бъде интересно да се види”, смята той.

Според него, лидерът на БСП Сергей Станишев не трябва да си подава оставката, защото „всички парченца, които се откъртват от БСП, ни теглят към миналото, към БКП, към Съветския съюз”.

Бабикян посочи, че тъкмо БСП е носител на проевропейски и социалдемократически елементи, за разлика от другите формации, които се определят като леви.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.