Новини

Зинаида Златанова: „Няма да се изненадам също, ако черновата на тази препоръка е писана в София.“

Вицепремиерът Зинаида Златанова допуска българско авторство на текста, с който Европейския парламент поиска Еврокомисията да преоцени отпускането на пари от еврофондовете за страната ни, съобщи БНР. Златанова подчерта, че този текст няма законодателен характер, както и че препоръките в доклада са стотици и засягат по един или друг начин всички страни от Евросъюза. Според нея не е изненада, че това се случва точно в този предизборен момент.

„Няма да се изненадам също, ако черновата на тази препоръка е писана в София. Нито са спирани фондове за България, нито има в момента спрени. Обратното, правителството успя да спаси стотици милиони евро в края на миналата година. Спекулира се много, че докладът касае това правителство. Периодът, който се визира там, е 2012-а година“, каза още Златанова.

Тя посочи, че решението на български съд вчера показа много ясно как се управляваше държавата в този период. Хората, които наложиха този стил на управление, ги призовавам да не използват европейските институции за вътрешнопартийни предизборни цели.

„Възможността от спиране на еврофондовете не означава, че всички проекти, които се реализират, са в риск“, коментира и депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев. По думите му големият риск е държавният бюджет, „защото бюджетът трябва да продължи да обслужва всичко, което до момента се е правило с европейски пари, а това означава обезателно процедура на свръхдефицит“

Покажи още

1 коментар

  1. Бе, тази приказва колкото да не заспи! Винаги търсят вината в другите тея комунисти!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.