Новини

Зорница Атанасова, Движение Напред България: Явяваме се на избори в 52 общини с 128 кандидати за кметове и 497 общински съветници

Явяваме се на избори в 52 общини с 128 кандидати за кметове и 497 общински съветници. Това каза Зорница Атанасова, председател ПП Движение „Напред, България“, по време на представянето на кандидатите за кметове и общински съветници, издигнати и подкрепени от партията, предаде „Фокус“.

„Сред нас са хората като Страхил Ангелов – кандидат за кмет на София, познат в обществото с позициите си, Милчо Добрев – кандидата ни за кмет на Бургас, който яростно защитаваше интересите на бургазлии пред настоящия общински съвет, Недялко Рашков за Асеновград, който е доскорошен началник на Регионалната служба пожарна безопасност и др. В Сливен издигаме за кмет доскорошния шеф на КАТ Николай Колев, който е подкрепен от граждански сдружения“, посочи Атанасова.

Тя посочи, че партията застава зад кандидатурите на няколко успешни градоначалници, сред които са кметът на Кочериново Иван Минков, кметът на Чупрене Ваньо Костин, Стелян Версанов на Пещера и други. „Нашият девиз, който ни завеща големият Иван Славков, не е обикновен лозунг. България се развива, тя вече има своето достойно място на европейската карта, но това сякаш не се отразява в живота на обикновения човек. Хората са изтощени да очакват години наред за по-добър живот, повече възможности за реализация“, каза Атанасова. 

Днес възраждаме една прекрасна идея, заложена в създаването на движение „Напред, България“. Настъпи моментът отново да обединим около нашите общи ценности и цели, да предложим на хората модерни управленски идеи и нова енергия за осъществяването им“, посочи Атанасова. По думите ѝ, първото предизвикателство пред партията е доброто представяне на изборите за местна власт.

„Изправени сме пред висока конкуренция, често съпътствана с удари под кръста, с некоректни и непочтени методи. За млада партия като нашата това е голямо изпитание. Аз вярвам, че ще се справим, защото сме мотивирани и имаме ясна цел“, отбеляза тя. „По важното е това, че тези избори ще ни изведат на пътя към по-голямата ни цел – успех на следващите парламентарни избори, когато и да са те“, посочи още тя.

В България, а и в света като цяло, има остър дефицит на справедливост. Това каза Страхил Ангелов, кандидат за кмет на столична община, издигнат от ПП „Напред, България“, цитиран от „Фокус“, по време на представянето на кандидатите за кметове и общински съветници, издигнати и подкрепени от политическата сила. „Нашата държава дойдоха да я управляват хора, които подмениха истинските ценности с фалшиви, които други глашатаи издигат в култ и ние трябва да пригласяме. Аз няма да мога“, посочи Ангелов.

По думите му, именно това е провокирало желанието да се кандидатира за кмет на столицата. „Бях веднъж избиран за народен представител в 42-то Народно събрание. Тръгнах си от него с голямо разочарование. Считам, че българският народ не заслужава това нещо и тази съдба, която някъде другаде му е отредена“, обясни той. „Като за начало може да кажем: „София без каруци“. Това е едно добро начало, в 21 век да няма каруци по улиците и да няма хора, които ползват този тип превоз, пък по-нататък ще видим“, коментира още той.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.