Напред България

Зорница Атанасова: Столичният общински съвет има една функция – да изпълнява решения, които счита за правилни

Столичният общински съвет сега има една функция – да изпълнява решения, които счита за правилни по собствено усмотрение. От движение „Напред България” предлагаме всеки общински съветник да отговаря лично и за районите на София, и заедно, с практически недимите вече районни кметове, да достига директно до хората и да решават основните им грижи и проблеми. Това заяви в интервю за БНТ председателят на движение „Напред България” и водач на листата кандидати за общински съветници в столицата Зорница Атанасова.

Тя обърна внимание, че с добра организация на работата между държавата и общината има необходимите механизми с ежедневни усилия да се постига много.

„Досега явно липсва волята това да се случи. За да оцелее България, не трябва да си задаваме въпроси, а да бъдем убедени, че с всяко действие допринасяме за решението на проблемите. И на първо място в приоритетите за движение „Напред България” е справяне с демографската криза – както на национално, така и на местно ниво. Столична община има ресурс и механизми да работи изключително за инвестиране в бъдещето на младите хора в София. Ние предлагаме и програма за стипендии на договорни отношения с младежи, които искат да учат в чужбина и след това да приложат натрупаните знания у нас”, заяви Зорница Атанасова.

Лидерът на „Напред България” обърна внимание, че когато се говори за инфраструктура в София, винаги се посочват дребни постижения в центъра, но в крайните квартали на столицата лятно време хората живеят под режим на водата.

„Европейските средства и бюджета на София са напълно достатъчни, за да се справят с тази ситуация, но се пилеят кампанийно в хаотични усилия. Има квартали на София, които нямат канализация и са още на септични ями – това създава както битов, така и екологичен проблем, с който трябва незабавно да се заемем”, настоя Атанасова и подкрепи предложението на кандидата на „Напред България” за кмет на София Страхил Ангелов за разваляне на ощетяващата интересите на софиянци договор за концесия на „Софийска вода”.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.