Новини

1060 лева за минута в предизборен клип

Министерският съвет прие постановление за определяне на тарифата, по която партиите, коалициите от партии и инициативните комитети ще заплащат предизборните предавания по БНТ и БНР и неговите регионални центрове в кампанията за избор на евродепутати. 1 минута партиен клип за евровота на 25 май по БНТ1 ще струва 1060 лв. в делнични дни, а през уикенда ще е оскъпена до 1147 лв.

В различните часови пояси минута клип по БНТ 1 варира от 330 до 2255 лв. Най-скъпо излиза предизборна изява е в праймтайма през почивните дни – 2800 лв. По-ниски за тарифите за БНТ2 и БНТ Свят. Излъчването на клип до 30 секунди по „Хоризонт“ на БНР ще струва 200 лв. в предиобедния пояс вместо досегашните 190 лв., а в следобедните часове цената скача от 150 лв. на 180 лв. Участието в диспут остава 70 лв. за минута. 

Тарифата е изготвена в съответствие с предложенията на ръководствата на БНТ и БНР, като цените са аналогични на тези от предизборната кампания през 2013 г. Кампанията ще се отразява чрез клипове, диспути и други форми, договорени с представители на партиите, коалициите и инициативните комитети по реда и при условията, регламентирани в Изборния кодекс.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.