БСП

800 социалисти почетоха 120 г. от откриване на партийната организация в Търговище

Над 800 социалисти се събраха в Търговище в театъра на града, за да почетат 120 години от създаването на местната партийната организация и за откриването на предизборната кампания от лидера на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. Той поздрави присъстващите по случай техния юбилей и им пожела поне още 120 години развитие на организацията, защото БСП е доказала, че съществува толкова години, защото е нужна на хората. „Винаги е хубаво да има такива поводи, но сега важно е да помним обаче, че имаме и важна работа. Трябва да направим избор за своето бъдеще“, каза Станишев.

По думите му всички в България трябва да мислят първо за националния ни интерес и кое ще е най-добре за нас като народ, дали десните, които ни игнорират и спъват интегрирането ни в ЕС или левите, които заявяват твърдата си подкрепа за нашата страна. „Важно е социалистите да победим. Не е важна победата само като бройка, а за политиките и същността на това, което се прави в Европа и следователно в България“, категоричен бе той.

По думите му е важно и социалистите във вътрешнополитически план да дадат ясен знак за сила, за да може правителството да продължи да изпълнява поетите ангажименти и нужните на милиони българи реформи. Той припомни и че идват и други важни за социалистите празници 6 и 9 май – Денят на българската войнска слава и Денят на победата над фашизма. „Моля ви да подкрепите инициативата, която аз започнах на паметника Альоша в Пловдив. Нека почистим паметниците на българските и руските войни за тези празници, за да посрещнем датите подобаващо“, заяви лидерът на БСП.

„Неслучайно нашата партия е издържала 120 години и неслучайно на 25 май ще победим. Ние сме силна партия, обединяваща 3 поколения българи – от 20 до 80 годишни и имаме силни ценности и идеали, които са над житейските проблеми“, заяви народният представител от ПГ на КБ, избран от региона, Явор Куюмджиев.

Евродепутатът и кандидат за втори мандат от листата на КБ Евгени Кирилов, който е родом от региона, каза, че бъдещият тандем на Мартин Шулц като президент на ЕК и Сергей Станишев като президент на ПЕС ще даде на България най-добрите шансове, които е имала на европейски терен и ще ни помогне в политиката, която се стараем да осъществим. 

По време на честването беше представен и ретроспективен филм с кадри от архивни документи и снимки, показващи развитието на организацията. Трио „Грамофон“, което закри събитието, изпълни знакови руски и български песни, сред които: „Моя страна, моя България“, „Една българска роза“, „День Победы“, „Нам нужна одна победа“.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.