АБВ

АБВ щурмува изборите със свои кандидати за кметове и общински съветници

АБВ има амбицията са се яви на местните избори със свои кандидати за кметове и листи за общински съветници. Това каза в Пловдив заместник-председателят на партията Румен Петков. Той подчерта, че АБВ има 12 500 членове и много симпатизанти в страната. „Когато и където се налагат коалиции, те могат да бъдат направени, но не трябва да са безпринципни. Съюз може да бъде изграден в името на силна кандидатура. За нас участието в коалиция не е самоцел, но не е и нежелано явление”, каза Румен Петков.

Относно обявената от БСП позиция, Румен Петков каза, че според него взетото от червените решение е грешно и обрича на самота кандидатите на левицата.

„Но БСП е в криза, знаем това”, подчерта още бившият вътрешен министър.

На 26 април, когато ще бъде избран новият председател на АБВ, партията ще обяви и предизборната си платформа. „Градското ръководство на партията в Пловдив е нелегитимно. На 11 март то поиска оставката на местния заместник-председателя Борислав Борисов, но то не е законно избрано и няма думата, подчерта още Петков. – Лично съм предупредил тези хора, че не вървят в правилна посока, че заблуждават други, които са ангажирани с правенето на избори. Предстои сега да се срещнем с тези хора, да обясним кой какво и защо го е направил и да ги поканим да се върнат в редиците на АБВ.”

По време на пресконференцията в залата дойде почетният председател на АБВ в Пловдив доц. Георги Паскалев с представители на точно тези градски структури, за които Петков обяви, че не са легитимни. До скандал не се стигна, но не се изключи възможността и двете формации на партията да се явят на предстоящите избори отделно и със собствени кандидати./БЛИЦ

Кристина ИВАНОВА

Етикети
Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ten − 4 =

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.