БСП

Александър Симов: ГЕРБ са като партия вирус, но в името на някакъв много див реваншизъм

БСП може да намери изход от тази криза, защото левицата винаги е поставяла хората в центъра на своята политика. Това заяви на среща с избиратели в Благоевград кандидатът за евродепутат Александър Симов. По неговите думи това, което го е мотивирало да се кандидатира за евродепутат е целенасоченият опит БСП да бъде представена като нещо странично, като бележка под линия в историята, да бъде сатанизирана.

Големият залог на тези избори, според него, е да се докаже, че БСП е една от политическите ценности на прехода и в годините е успяла да запази силата си.

„ГЕРБ са като партия вирус, но в името на някакъв много див реваншизъм”, заяви Симов и призна, че е сгрешил, че е изслушал реч на Борисов в настоящите европейски избори, защото там не е чул нито веднъж думата Европа. Кандидатът за евродепутат от левицата подчерта, че Борисов и ГЕРБ са забравили най-големия урок от гражданите, които го изметоха от властта. „Да покажем на ГЕРБ, че те няма да управляват повече тази държава. Мястото им е в учебниците по история”, призова Симов. По негово мнение социалистите не трябва да позволят нов Дянков, за който замразената пенсия е била дясна философия, без да знае как живеят обикновените хора, вътрешен министър, който е арестувал пред камерите и цялата фидосовщина, която е „размазала парламентаризма“ и е била на път да унищожи цялата демокрация в България.

Симов заяви, че от 10 години в Европа управлява президент, който е избрал банките, а не обикновените хора в най-тежките години. Кандидатът подчерта, че ЕС е избрал богатите, а не обикновените хора. Той припомни, че европейската десница е наляла в европейските банки един трильон и шестотин милиарда евро, а резултатът е една бясна Европа, която е изгубила морални ориентири.

„Европа трябва да съществува като общност от социални държави и единствено ПЕС предлага този спасителен статут, а единствената работеща програма е тази на Мартин Шулц”, категоричен бе Александър Симов.Според кандидата за евродепутат от КБ, безработицата и бедността са проблем номер едно, а в Европа има едно поколение родители, което с ужас разбира, че децата им ще живеят по-зле от тях и няма да може да образова децата си. Затова той призова да се гласува с бюлетина № 15, която е възможност за нова и социална Европа.Симов категорично изрази своя оптимизъм за доброто бъдеще на БСП и страната. „Когато видях какви хора искат да ни няма и ни наричат червени боклуци, аз разбрах, че ние сме силата на доброто. Да те мразят точно тези хора – това е сертификат за качество”, заяви острото перо на в. „Дума”.

С посещението на кандидата за евродепутат Александър Симов в Благоевград и срещата му с избиратели, благоевградските социалисти закриха предизборната си кампания за ЕП. На срещата присъстваха председателят на общинската организация на БСП д-р Владимир Пандев, областният председател на БСП Юлиян Гошев, народните представители от Коалиция за България инж.Емил Костадинов и Спас Панчев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.