България без цензура

Ангел Джамбазки сезира ЦИК за агитация на турски език

Заместник-председателят на ВМРО и кандидат за представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки изпрати сигнал до Централната избирателна комисия за наличието на агитационни материали на турски език в подкрепа на кандидата за представител в ЕП Корман Исмаилов. Исмаилов е председател на Народна партия „Свобода и достойнство“, част от Реформаторския блок. Сигналът от ЦИК се позовава върху Изборния кодекс, който изрично забранява предизборна агитация на различен от официалния български език.

Материалите са публикувани на 14 май 2014 г. в социалната мрежа Фейсбук в турскоезичната страница на партията на Корман Исмаилов. Страницата е създадена през февруари 2013 г. и е използвана за предизборна пропаганда на турски език както за последните парламентарни избори, така и за настоящата кампания за европейските избори.

Отделно заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки обмисля да заведе дело от частен характер за уронване на престижа, клевета и обида срещу водача на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева. Причината е, че тя разпространи съобщения, включително публикувано на официалната интернет страница на РБ, в което обвинява ВМРО за изготвянето на въпросните материали с цел използването им като компромат.

Според Джамбазки, който по образование е юрист, фактът, че е публикувал агитационния материал не го прави и негов автор. В личния си профил в социалната мрежа той публикува въпросната брошура със съпътстващ коментар и въпрос – „Неколкократно в тази кампания Исмаилов твърди, че му е трудно и агитира сред „своите“ хора да гласуват преференциално за него. Кой е изработил тези материали и част ли са от кампанията на РБ за евроизборите?“

Ангел Джамбазки по никакъв начин не е обвинил Реформаторския блок, че разпространява незаконни материали, а задава единствено въпрос дали е вярно. От своя страна Меглена Кунева директно посочва: „По наша информация, фалшификатът е дело на „България без цензура“ и присъдружната им ВМРО“.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.