Новини

Анализаторът Алекс Алексиев се кандидатира за независим евродепутат

Синът на художника, издател, карикатурист и файлетонист Райко Алексиев – Александър ще се кандидатира като независим евродепутат. Александър, по-известен като Алекс Алексиев е анализатор, коментатор, автор на книги. В последните години негови текстове и интервюта излизаха в различни български медии. Той е твърд защитник на добива на шистов газ, дълги години е работил в корпорация RAND. Неговите анализи за националната сигурност на САЩ се използват от Пентагона и ЦРУ. Научен сътрудник е в института „Хъдсън“.

Алекс е емигрирал в САЩ през 1965 г. – 21 г. след убийството на баща му от комунистическата власт. Той следи отблизо актуалната обстановка в региона. „За първи път от Втората световна война, преди две седмици границите на една европейска държава бяха променени с въоръжена сила. Голата агресия на Русия в Крим беше осъдена като флагрантно нарушение на международното право от целия свят. С изключение на България, където управляващите официално говорят двусмислици, но истеричните проруски брътвежи на базата на БСП и ПП „Атака” показват съвсем ясно на коя страна са. Вредата, която тези хора причиняват на страната, е трудно измерима. Достатъчно е да кажем, че отговорни немски политици вече открито говорят, че приемането на България в ЕС е било грешка”, заяви Алекс Алексиев.

Според него още по-тревожен е фактът, че на политическата сцена днес няма ясна алтернатива. БСП, ДПС и ПП „Атака” са възможно най-продажното и антибългарско управление на страната от прехода насам. „ГЕРБ продължава да защитава „Южен Поток” който е един открито антиукраински, антибългарски и антиевропейски проект. С други думи, те също защищават интересите на Москва. Остават реформаторите, в чиито редове се намира партия, която възхвалява човек, който управлява със забрана на „Туитър” и „Ютюб’”, допълни Алекс Алексиев. 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.