Прогнози

Андрей Райчев: Предсрочните избори са неизбежни

В деня, в който беше открита предизборната кампания за евровота Андрей Райчев и Васил Тончев коментираха както предстоящия избор за членове на европейския парламент, така и ситуацията в страната. Предсрочните избори са неизбежни, заяви пред TV7 социологът Андрей Райчев. Причината не е в управлението на Пламен Орешарски. „От прекалено много фактори зависи това правителство. Когато зависиш от много неща, все нещо ще се прецака“, каза Райчев.

„Хората се намразиха. В България денят на размисъл е след изборите“, каза Андрей Райчев. Политиците казват това, което хората искат да чуят“, допълни той. 

Той вижда изхода за развитие на страната в националния консенсус. „Изходът е консенсус. Другото е нацията пак да се влюби. Електоратът е проблемът“, каза Андрей Райчев. 

По думите на Васил Тончев пък страната ще мине през още един тест на тези евроизбори. „Който мисли, че този парламент ще издържи 4 години, то няма как да стане. Трябва да има избори. Трябва да се разместят картите, трябва да има нещо ново“, смята той. 

„Напрежението не трябва да е на булевардите, а да влезе в парламента“, каза Васил Тончев.

Битката за евровота е съдбовна за две политически формации. Едната е на президента Георги Първанов – АБВ. Другата е „Бълария без цензура“ на Николай Бареков. Ако не прескочат бариерата, това може да е краят им, стана ясно от думите на Райчев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.