Новини

РПГ: ГЕРБ се скриха от нас в съседен хотел, а Цветанов се оплака от политическа репресия

Настояваме за прозрачност и справедливост в българската политика, противопоставяме се на репресията и политическия натиск върху хората с различно мислене и считаме, че Бойко Борисов и функционерите от ГЕРБ трябва да понесат своята отговорност в съдебна зала. В продължение на четири години България беше управлявана еднолично с репресии в името на интересите на ГЕРБ, превърнали издевателствата над бизнеса в железен механизъм за доходи.

С тези думи председателят на Движение за справедливост – РПГ Николай Цонев откри учредителната среща на старозагорския клуб на гражданското движение на репресирани граждани от политиката на ГЕРБ. 

„Ние сме си решили личните проблеми със съдебната система. Искаме да помогнем на тези, които тепърва ще попаднат в менгемето на подкупни властници и ще търсят справедливост”, подчерта главната цел на Движението бившият шеф на областна дирекция на МВР – Стара Загора и член на РПГ ген. Тончо Михайлов. 

„Начинът да се преборим с безобразията на властимащите е като назовем поименно отговорниците. Започваме от корумпираните магистрати – имената на поръчковите следователи, прокурори и съдии ще „лъснат“ на публични места в различни градове, на своеобразни „стени на позора“, категоричен бе друг от РПГ-ейците – кметът на Гълъбово Николай Тонев. Той припомни за съдебният процес срещу него, който се провали с гръм и трясък, но продължи няколко години и струва на държавата 4 млн. лв.

Минути след като поддръжниците на Движението тръгнаха на символично шествие по улиците на Стара Загора, представителите на ръководството на ГЕРБ, водени от Цветан Цветанов, приключиха партийната си среща в съседен хотел и напуснаха Града на липите по обходен маршрут, демонстрирайки нежелание да се срещнат с репресираните от тях. 

Макар и бягайки от открита среща с Николай Цонев, Цветанов успя да се оплаче публично от оказвана репресия срещу ГЕРБ, информираха от движението. 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.