Новини

Антон Кутев, БСП: Един дава интервю в парламента за 5 минути и си тръгва

Кой колко отсъства и дали правомерно взима заплата коментираха в студиото на bTV депутатите от БСП Антон Кутев и от ГЕРБ Димитър Главчев. Делян Пеевски не идва на работа, но по-добре да не идва, защото би предизвикал емоции в залата. Така че сега ще бъде избран в европейския парламент. А един идва, който дава едно интервю за пет минути и си тръгва, коментира Антон Кутев по повод идването на работа и получаването на заплати в парламента.

Ние, ако не идваме на работа, ще ни уволнят, коментира водещата Генка Шикерова. Нас ни избират, а вие сте назначена, това е разликата, контрира Кутев. 

Ние от ГЕРБ идвахме един месец на работа, защото не виждахме причина парламентът да работи в този му вид, солидаризирахме се с протестите, обясни отсъствията на партията си Главчев. Той защити лидера Бойко Борисов, който понякога стоял сам в залата и чакал да даде глас, за да тръгне заседанието. Ако депутат не ходи на работа получава 900 лева и това не е заслужено, обясни Главчев. 

Смятам, че се спекулира с въпроса за депутатските отсъствия и заплати. Основната част от отсъствията са на колегите от ГЕРБ. Да, има някои от тях, които идват на работа, но има и такива, които не съм виждал и предпочитам да не виждам, каза още Кутев.
Аз нямам отсъствия и не одобрявам хора, които не ходят на работа да получават заплати. Може ли едно Народно събрание да работи така, че да дава резултат при това положение?, подчерта Кутев. 

Според депутатите, които показват такова поведение, може да загубят работата си, защото хората ще ги уволнят след изборите. 

„Аз имам доверието на хората и не се страхувам, защото се явявам на избори всяка година, например вътрешнопартийните“, подчерта Антон Кутев. 

Димитър Главчев заяви, че настоящия парламент не дава добра стабилност, не излъчват добри лъчи към хората. Правителството ползва някакъв лосион с висок слънцезащитен фактор, но да видим докога, посочи той.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.