Атака

„Атака“ подаде жалба в прокуратурата срещу „Господари на ефира“

„Атака“ подаде сигнал до прокуратурата и жалба до полицията срещу репортера на предаването „Господари на ефира“ по Нова ТВ Димитър Върбанов за поругаване на християнски храм и православните ценности, съобщиха от партията. Поруганият от Върбанов параклис бил дарение от лидера на партията Волен Сидеров за гражданите на Стражица. „В града няма храм от 1986 г. , тъй като земетресението събаря единствената църква. Във времена когато държавата не само, че не строи нови храмове, но и не полага грижи за съществуващите такива, е най-малкото цинично да се обругава делото на дарителите и построеното от тях.

Очевидно е, че „Атака“ е единствената партия, която защитава православните ценности и продължава както да подпомага, така и да строи нови храмове“, категорични са от партията.

Този факт, очевидно дразни много хора и предизвиква тяхното деструктивно поведение. Само така може да си обясним поведението на Върбанов, който в присъствието на отец Димитър се опита да осуети откриването на дарения храм в Стражица на 2 октомври 2014 г., допълват от там.

С физически натиск, обиди, провокативни въпроси и заплахи към членовете и симпатизантите на партията, Върбанов демонстрирал незачитане на християнските ценности, казват хората на Волен.

За агресивното поведение на репортера са уведомени органите на реда в Стражица, които идват на място. Когато Върбанов вижда полицаите се опитва да избяга, но бягството му е осуетено и той е отведен в районното полицейско управление на града.
От партията осъждат „арогантната проява на журналиста Димитър Върбанов, която е в разрез както с доброто възпитание, така и с православните ценности, които са ни запазили през вековете“.

Призоваваме българските медии, ако за тях християнството е фундаментална ценност, да осъдят вандалското поведение на репортера Димитър Върбанов, се казва в декларация на партията.

Покажи още

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.