ГЕРБ

Благодарение на успешната работа на община Плевен и лично на проф. Стойков 65 деца намериха своя топъл и слънчев дом

„Благодарение на успешната работа на община Плевен и лично на проф. Стойков 65 деца намериха своя топъл и слънчев дом само за четири години. Тези деца са щастливи и доволни, защото имат родители. Благодарим за отзивчивостта и добротата на проф. Стойков“, казаха представители на приемни семейства при среща с кандидатът за кмет проф. Стойков, на която присъства и екипа от социални работници, водени от Габриела Симеонова.

Проф. д-р Димитър Стойков, кандидат за кмет на Плевен се срещна с 35 приемни семейства по програма „И аз имам семейство“. Съпричастност, човечност, отзивчивост са думите определящи хората протегнали ръка на децата в неравностойно положение. Никога до сега не е срещано такова разбиране по тази тема.

За първи път в Плевен се заговори за приемни семейства, благодарение на усилията на екипа на професора – коментираха събралите се.

„Работим по редица социални програми и една от тях, която се реализира успешно е „И аз имам семейство“. Изключително съм щастлив, че намерихме дом и грижа за всичките тези 65 деца. Продължаваме да работим, за да можем да изведем децата от домове в едно по-добро за тях място. Да усетят топлата родителска грижа, да срещнат вашата любов. Винаги съм работил за детската усмивка, за щастливото детство и за бъдещето им. Ще продължа да работя за това“, каза проф. Стойков.

На срещата бе обсъдено и какви са основните характеристика на програмата. Краткосрочно настаняване на дете в приемно семейство се предприема за срок до една година с цел подкрепа на полагащите грижи за детето и последващата реинтеграция.

Дългосрочно настаняване на дете в приемно семейство се предприема в случаите, когато опитите да бъде предоставена сигурна семейна среда на детето, реинтеграция в биологичното семейство или осиновяване, са завършили с неуспех в рамките на краткосрочното. Така фокуса на взаимната подкрепа е цялостен коментираха участниците в срещата.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.