Новини

Бойко Борисов и Лютви Местан за малко да си чукнат среща в Кърджали

В Кърджали Бойко Борисов заяви, че с лидера на ДПС Лютви Местан са длъжни да изпият заедно по едно кафе в центъра на града, но това не значи коалиция. Това стана по време на срещата на лидера на ГЕРБ с младежките структури на партията в града. Репликата му предизвика светкавичната реакция на Местан. „Аз днес излизам в Кърджали и го казвам пред всички хора, че българските мюсюлмани трябва да са мост с ДПС, които са наши противници в парламента.

Какво по-нормално има, ако искаме да не разрежем детето живо, понеже се връщам на Соломоновската приказка, ние сме длъжни, с Местан, да слезем за половин час, да изпием на центъра едно кафе. И тогава и мюсюлмани, и християни, и всички ще видят, че има граница, която не се прескача от никой. Не се режат бебета. Това не значи коалиция, това не значи, че не сме диаметрално противоположни по много неща. Но това е знак към всички и най-вече към Станишев, че няма проблем с Кърджали“, каза Борисов в Кърджали. 

Лютви Местан му отговори чрез медиите. „Ние с г-н Борисов в Бояна сме пили кафе, какво остава за Кърджали? Тогава заради нелепа случайност аз бях некакен гост, а той – неволен домакин. Сега съм готов да си разменим ролите. Т.е. готов съм да бъда неволният домакин“, заяви той.

„Очаква се да пристигна в Кърджали към 16.30 часа, срещата ми с актива е от 17.30 часа в кв. „Възрожденци“, ресторант „Ориентал“. Предвид на анонса му, че оттук нататък срещите му ще бъдат само публични, мисля, че ресторант „Ориентал“ е добро място за среща между Местан и Борисов“, смята лидерът на ДПС. „В Кърджали сметките ги плаща Местан“, допълни той.

„Ще се срещна с Лютви Местан в центъра на Кърджали в кафе „Френд”, заяви в отговор Борисов. „Срещата ще е малко след 16.30 часа, дори аз ще платя сметката“, добави той Борисов.

Последва отговорът на Местан, отново чрез медиите: „Явно Борисов е бил неискрен в желанието си за кафе с Местан. Нещо го е притеснило. Може би не е очаквал, че ще приема да бъда домакин. Сега променя часа, предложен от него самия. Той знае, че в 17.30 часа започва срещата ми с актива на ДПС. И никоя футболна среща не стои по-високо от уважението ми към членовете и симпатизантите на ДПС, за да ги накарам да чакат края на един или друг мач. Като домакин, вече уведомих г-жа Цачева, че ги чакам в 16.35 часа в една неутрална територия, каквато е „Марая“, до хотел „Арпезос”. Разбирам, че среща няма да има“.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.