ГЕРБ

Бойко Борисов иска от реформаторите договорка за предсрочен вот

Бойко Борисов твърди, че само осъзнаването на финансовата ситуация в държавата може да доведе до предсрочни избори. Лидерът на ГЕРБ направи това изказване на среща между неговата формация и Реформаторския блок, от които поиска да успеят да се договорят за дата на предсрочни избори. Според предишния премиер има увеличение на безработицата и се готви нова задлъжнялост. „Единственото, което може да ги накара да направят предсрочни избори, е октомври-ноември, когато не могат да вържат бюджета. Чух, че още милиард и половина евро се готвят да емитират”, каза Борисов.

Според него прогнозите за растеж на икономиката се разминават с действителността. „Вместо 250 000 нови работни места, само в последните дни отчитаме над 40 000 нови безработни. Инвестициите са изчезнали наполовина. Обяснението на Орешарски звучи като виц: „понеже инвеститорите очаквали ГЕРБ да се върне на власт, затова бягат, имало отлив. Да де, ама при нас имаше прилив”, заяви гордо Борисов.

Той продължи вечната тема за парите от ЕС. „Тройна коалиция с Орешарски финансов министър – спрени всички фондове. Идва ГЕРБ на власт – пуснати всички еврофондове. Идва пак Станишев на власт с Орешарски – една по една почват да падат програмите”, каза Борисов.

Той не спря да вади доводи срещу сегашните управляващи. „Никакъв разум при тях не съществува, за тях няма морал. Когато от мен се искаше да понижа цените на тока, знам, че финансовото състояние на стопроцентовата държавна енергийна компания е такова, че ще фалира, аз си подадох оставката. Ако има някой по-добър, да дойде и да го направи. Те смениха ДКЕВР, за да може с половин-един процент да намалят уж цената и да задължат НЕК с какви пари – вече една седмица не можем да вземем от Министерство на енергетиката. Пращам депутатите на крак да отидат пред министерството, не ни дават данни. Не знаем с тази популистка политика какви са задълженията на стопроцентовото държавно дружество. Като чувам какви апетити има от различни компании за БЕХ, мога да си обясня защо е така”, продължи словото си Бойко Борисов.

„Много е правилно да има разумна дата, държавата да се успокои, както ни подреди народът и да приемем резултата. За това съм съгласен – както ни подреди народът. Пожелавам успех при преговорите, ако можете да постигнете дата – само ще ни зарадвате”, заяви Борисов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.