ГЕРБ

Бойко Борисов пита за кредитите на управляващите

Никой не знае какви кредити са взели управляващите. От 15 дни искаме да знаем колко заеми има НЕК и никой не ни казва. Ние мислехме, че са 1,5 млрд. Овчаров говори за 4 млрд. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещението си в Нова Загора. „На 20 дни проверявах всички строежи, заедно с министри и с шефове на отдели, с експерти от Брюксел – с хеликоптери им показвах и контролирах всичко. И като си отидат в Брюксел ни осребряват фактурите веднага. Ние взимахме от фискалния резерв, но след 50 дни Брюксел ни ги връщаше.

Станишев и псевдоекспертът Орешарски обвиняваха, че ГЕРБ са „изплюскали“ резерва, а ние с тези пари плащахме на фирмите и строяхме“, посочи Борисов. Според него управляващите сега тихомълком се опитват да правят същото, но Брюксел не само не им плаща, но започва да им спира парите. 

„Избухаха 1 млрд. и сега няма кой да им го плати. Сега, за да си съберат тези пари, правят финансови корекции с 10 -15% на проектите на кметовете на ГЕРБ . Накрая плаща народът, наказанието е за хората, не ни наказват нас “, обясни още той. 

„Управляващите нямат управленски капацитет. Зинаида, сегашният вицепремиер, ми носеше папките, беше секретарка, толкова й е капацитетът. „Цикламеното костюмче“ също носеше папки. Здравният министър Таня Андреева я направих шефка на „Шейново”. Йовчев седеше с папките през вратата ми 4 години. Вторият ешелон на ГЕРБ сега управлява. Трябва да сме първа политическа сила, защото още какво ще чуем от Станишев и Местан не искам и да знам. Всеки глас ни е ценен, обиколете къща по къща и обяснете какви бели правят тези и какви бели още ще направят!“, призова Борисов.

„За първите 6 месеца от управлението на ГЕРБ обиколих и се видях с всички управленци в Европа, на втората година всички те посетиха България. Барозу идваше всяка година тук, заедно с всички еврокомисари. Орешарски за 5 дни във Виетнам откри един ресторант – за 5 дни само се разходи из Виетнам и откри един ресторант. Вижте му дестинациите – Китай, Виетнам, Украйна, Румъния. В Сочи не го познаха, искал да се снима с Путин – не му разрешиха“, коментира Бойко Борисов. 

„Има теми, по които можем да седнем и да се разберем, народът би го оценил. ГЕРБ е първа политическа сила, народът не е казал да се съкращават и махат кадрите на ГЕРБ“, посочи Борисов. 

Борисов откри нова спортна зала в твърдишкото село Сборище. На откриването присъстваше и световната шампионка по борба Станка Златева, която ще бъде патрон на залата.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.