ГЕРБ

Бойко Борисов в Стара Загора: За никакви коалиции с никого не съм говорил

Категорично за никакви коалиции с никого не съм говорил. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Стара Загора, след като бе попитан дали е възможна коалиция БСП-ГЕРБ, но без участието на Сергей Станишев. „Никой с мен в Европа не обсъжда каквото и да било освен тревогите си, защото когато виждат как рейтингите на държавата падат, как една по една системите забуксуват и спират с усвояване на еврофондовете, това притеснява всички.

Повтарям, ние за 4 години в най-тежката финансова криза в света за всички времена запазихме България като най-стабилната държава в Европа. Четири години аз плаших българите, че реформите, които правим, и стягането на колана е задължително, за да не дойде Международният валутен фонд. Идването на фонда е в крайна ситуация, той не винаги дава пари. Идват експерти на Международната банка и подпомагат правителствата, както в Германия, Ирландия и други държави да си направят реформите, за да не се случва това, което се случва сега с българската енергетика, здравеопазване и пенсионна система. Като съм призовавал Международния валутен фонд, то е било, защото за една година коалиционното управление съсипа всичко“, обясни Борисов.

„Няма една сфера, в която да кажат, че е направено нещо добро. Ето, днес казват: „Вдигаме пенсиите с 2%”. Веднага Орешарски казва: „За съжаление приходните агенции не са събрали приходите”. Получава се нов дефицит, защото проспахме една година. Сега „Марица” щеше да работи, „Струма” щеше да е построена, градовете щяха да ползват над 12,5 млрд. евро от еврофондовете, а ние сега тепърва трябва да започваме всичко отначало”, завърши лидерът на ГЕРБ.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.