БСП

Янаки Стоилов: Необходима е отговорна държава не само при финансови сътресения или бедствия

Това, което стана през последните седмици, потвърждава, че е необходима ефективна и отговорна държава, не само когато има финансови сътресения или ни сполетят природни бедствия. Това каза зам.-председателят на БСП и народен представител от КБ Янаки Стоилов. По думите му това трябва да бъде постоянна линия, която да внесе повече сигурност и справедливост в обществото и възможности да се реагира превантивно на всякакви ситуации в най-важните области на обществения живот. Стоилов изрази и позицията на социалистите към действието на приетия, утвърден след ветото на президента Закон за МВР.

„Законът влиза в сила и действа от днес, като ние не намираме никакви основания да бъде преустановявано това действие до началото на следващата година или до някаква друга дата”, каза още той. Стопилов добави, че в него са заложени изпълнените от БСП ангажименти по отношение на социалните права на полицаите и, че законът трябва да действа в цялата си пълнота, която се отнася до структурите и функционирането на МВР, включително и допълнителните права, които се предвиждат за работещите там. „Това направихме преди време и в Закона за отбраната и въоръжените сили, като възстановихме тези социални права, които имаха военнослужещите”, допълни Стоилов. Социалистът добави, че в областта на сигурността и по отношение на армията и по отношение на МВР тези ангажименти са изпълнени и те трябва да бъдат практически прилагани.

„Искам да предоставя още една информация в петък, деня на консултациите, аз участвах в заседанието на бюрото на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Един от въпросите, който беше решен там, е свързан с поканването на наблюдателна комисия за предстоящите предсрочни избори в България, решение е взето и 21 души ще наблюдават провеждането на изборите в началото на октомври”, завърши Янаки Стоилов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.