ГЕРБ

Бойко Борисов започва кастинг за нови депутати

Кастинг за нови депутати започва от днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той тръгва на ударна обиколка из структурите в странатаq съобщи „Стандарт“, като се позова на високопоставени източници от централата на партията. Борисов започва проверката на местните организации днес от Русе. А през уикенда се очаква да направи и „изненадващи“ визити в Североизточна България, коментираха лаконично от ръководството на ГЕРБ. Целта на Генерала е да огледа лично своите за водачи на бъдещите листи за предсрочните парламентарни избори.

„По места има добри експерти, хора, които са утвърдени местни лидери, и ги искам в следващия парламент“, отсякъл Борисов. Така дал да се разбере, че някои от сегашните водачи на листи няма да попаднат на предна позиция. Там, където партията има незадоволителни резултати обаче, Борисов предупредил, че „водачът може и да е спуснат от София“.

„Ако искаме да управляваме самостоятелно, трябва да имаме пълно мнозинство“, обобщил Борисов. Лидерът на ГЕРБ започва обиколката си от областите отличници, каквато според вътрешните анализи на партията е област Русе, коментираха неофициално от партията.

Именно това посещение пък било сигурен знак, че най-проблемните региони Генерала ще остави за накрая. Борисов не искал да спуска хора в областните структури, защото се опасявал от недоволство.

Заради това той е поискал и справки за хората си по места и за техните постижения за изминалата година. Крайната селекция за бъдещите листи на партията ще бъде правена в централата на партията от ръководството. В следващите 10 дни Борисов планирал да направи поредица от срещи със структурите във Варна и в Бургас.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.