АБВ

Георги Първанов: Нелепо е да се говори, че съм враг на БСП

Президентът Георги Първанов заяви, че минаването на 4-процентовата бариера на предстоящите парламентарни избори не би могло да го удовлетвори. „Амбицията ми е над 30 народни представители. Амбициозно, предвид манипулирания вот, но не й невъзможно“, каза Първанов в предаването „Още от деня“ по БНТ.Според Първанов има подозрение, че МВР отново ще бъде използвано за изборите.

„Смятам, че е добре както големите сили се събират при президента Плевнелиев, така да се съберат и тези, от които зависи честното провеждане на изборите. Четиримата – главният секретар, министърът на вътрешните работи, правосъдният министър и министър-председателят могат да гарантират провеждането на изборите, стига да имат доверието на всички политически сили“, каза Георги Първанов.

Според лидера на АБВ обаче вече е изтърван моментът. „С назначаването на главния секретар за 5 години, се намалява шанса за консенсус. В момента сме в най-тежката конфронтация от началото на прехода, през 90-те имаше сблъсък на идея, на политика, сега става дума единствено за личен двубой“, каза още Първанов.

Той категорично отхвърли твърденията, че е срещу БСП. „Нелепо е да се говори, че съм враг на БСП. Мина времето, когато го повтаряха мнозина. Останаха единични гласове, ще спихнат и тези обвинения“, допълни Георги Първанов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.