БСП

Борислав Гуцанов, КБ: С изграждането на новото пристанище Варна минава в нов етап на развитие

С изграждането на новия порт Варна минава в нов етап на развитие. Това заяви народният представител от Коалиция за България Борислав Гуцанов. „Такова мащабно обновяване на пристанище не се случва често. Това дава уникален шанс на Варна да премине на съвсем ново и далеч по-високо ниво на развитието си”, подчерта той по време на презентацията на проект, представен от министъра на транспорта Данаил Папазов пред морския бранш.

Срещата, която беше инициирана от Градския съвет на БСП- Варна, премина при огромен интерес от страна на специалистите, свързани с морето. По време на дискусията Гуцанов постави на едно ниво по стратегическо значение изграждането на газопровода „Южен поток“ и мащабната реконструкция на варненските морски терминали. 

„Благодаря на морския бранш за усилията, които след дълги години труд и спънки, най-сетне ще дадат резултат”, обърна се той към присъстващите. Според него е съвсем нормално най-големите проектантски бюра в Европа да проявяват активен интерес към процедурата за изграждане на новия варненски порт, която стартира следващата седмица. 

По време на работната среща, организирана от ГС на БСП- Варна, за възстановяването и развитието на морския бизнес, бяха обсъдени проблемите, по които правителството вече работи в това направление, законодателните инициативи, които е подготвило и най-важните проекти, които предстоят.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.