АБВ

Георги Първанов се видя като опълченец сред армиите на чудовищна коалиция

„Ние сме като едно народно, гражданско опълчение, заобиколени от тежките редовни армии на една чудовищна коалиция. Това обаче не ни убива, това ни прави по-силни“, коментира Георги Първанов. Той откри в НДК в София предизборната кампания на движението си. Тръгваме без фанфари, но заредени с амбиция и енергия, заяви президентът на България от 2002 до 2012 г. и прогнозира, че предстоящата предизборна битка ще е най тежката, най-мръсната и най-компроматната кампания от началото на прехода.

„Ние нямаме друга цел оттук нататък освен победа, но тази победа не е самоцел. Нямаме друга цел освен да печелим оттук нататък и европейските, и националните, и местните избори“, обяви бившият социалист и посочи, че на формацията му не трябва да се гледа като на еднодневка.

„Уви, най-тежките изстрели, най-големият натиск е срещу нашата млада формация „Алтернатива за българско възраждане”, подчерта Първанов. По думите му АБВ има намерение да прави коалиционна политика, да си взаимодейства с партньорите на базата на една нова, различна коалиционна култура, която отрича онова познато от близкото минало „Коалиция Х плюс” и залага на равностойните взаимноизгодни отношения.

Искаме справедлива държава, каза водачът на листата Ивайло Калфин и добави, че един от най-големите проблеми у нас са ниските доходи. В момента данъци се събират от най-бедните хора, а няма данък за наследство, за високи доходи или за финансови операции. По думите му, трябва да се обърне фунията на средствата от ЕС и те да отиват за малкия и среден бизнес, защото големите ще се оправят. Средствата трябва да отиват и за създаването на работни места и преработка на производство, което да се извършва в страната, посочи кандидатът за евродепутат.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.