ГЕРБ

Борисов Борисов: Кристалина трябва да бъде номинира за еврокомисар

„Ясно е, че Кристалина Георгиева трябва да бъде номинирана за комисар по въпросите на външната политика на Европейския съюз, тъй като ГЕРБ победи категорично на парламентарните избори, победи на евроизборите, първа политическа сила е и нашият кандидат трябва да бъде”. Това каза в Брюксел пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на пратията. На въпрос, дали има вариант премиерът Пламен Орешарски да е пристигнал в Брюксел , за да обясни защо Кристалина Георгиева не може да бъде еврокомисар, Борисов отговори, че премиерът няма право да го прави. „С кое морално право ще го прави? Че разсипаха държавата за една година, пада правителството след тотален провал във всички сфери, загубили тотално изборите? С кое право идва да каже подобно нещо?”, попита лидерът на ГЕРБ.

На въпрос, какво ще направи ГЕРБ, ако правителството реши да номинира кандидат, който е различен от Кристалина Георгиева, Борисов отговори с „ще видите”. „Кристалина Георгиева е най-уважаваният български политик в момента”, каза още Борисов и подчерта, че тя е определена за комисар номер 1.

На въпрос, дали председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер е посочил, че именно Георгиева трябва да бъде посочена за новия български комисар, лидерът на ГЕРБ заяви, че не може да говори от чуждо име, но допълни, че кампанията на Юнкер е започнала от зала „Арена Армеец” и председателят на ЕК много добре знае на какви симпатии се радва настоящият български еврокомисар.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.