Новини

Братя Галеви хвърлят 2 милиона в битката за местния вот в Дупница

Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като братя Галеви, вече 4 години не са в България, но страхът от тях в Дупница продължава е да силен, както във времената, в които вършеят из града с бронирани коли и въоръжени до зъби. Местните са категорични, че влиянието на феодалите не е отслабнало, независимо, че се намират на десетки хиляди километри от страната ни.

Доказателство за това било и участието им в предстоящите местни избори. Според хора то Дупница братя Галеви си поставили за цел да превземат общинския съвет в Дупница и за това излъчили като кандидати куп свои подчинени.„Всичките им верни хора се хвалят, че ще продължат да управляват града и то официално от залите в общината. Имали цели 2 млн. лв. за кампанията, отпуснати от Галеви и нямало как да не влязат в общинския съвет. Отделно техни хора се кандидатират и за кметове на по-малки населени места в района. Галеви винаги са били фактор в Дупница, благодарение на парите си и ще си останат феодали тук”, разкриват местните.

Подобна сума за дупнишките феодали, за които последносе знае, че се укриват в Обединените арабски емирства, където си живеят като крале, е съвсем дребна. Смята се, че Галеви са успели да прехвърят в чужбина над 35 млн. лв. по банков път. Още близо 10 милиона лева се смята, че са изнесени от техни хора на ръка, без да се надвишава лимитът от 10 000 евро.

Най-широк отзвук предизвика кандидатурата на личния охранител на Пламен Галев – Георги Градевски-Конана. Инициативен комитет, в който влизат собственикът на клуб по трибой в Дупница Роберто Петров и футболиста на ФК „Марек” Еньо Кръстовчев, издига кандидатурата на Конана за независим общински съветник.

Георги Градевски и негови приближени вече агитират младежите в родното му Самораново да гласуват за него. Обещава им спортни площадки и работа. Негови близки потвърдиха, че ще се кандидатира на предстоящите избори за общински съветник, пише „Час Пик“.

Градевски бе подведен под съдебна отговорност по мегаделото на братя Галеви за организирана престъпна група заедно в Владимир Ангелов-Стъклето о Апостол Чакалов-Тоци. Лежа 9 месеца в следствения арест на НСС. Осъден беше за 6 месеца пробация по друго дело – за нанесен побой над 19-годишен младеж в дупнишката дискотека „Фейсис” през 2008 г.

Неговите авери Тоци и Стълето излежаха по 4 години затвор в затворническото общежитие в Самораново за участие в организирана престъпна група и вече са на свобода. Босовете Пламен Галев и Ангел Христов се покриха в деня, в който научиха, че трябва да търкат нара в затвора, и оттогава се водят в неизвестност, въпреки че са обявени за издирване и от Интерпол.

Верният им Градевски обаче е категоричен, че не знае къде са. „Не знам и не ме интересува къде са Галеви”, заяви наскоро в тв интервю дупничанинът, който официално в момента върти заведения. Инвестирал е и в чужбина със свои приятели.
„Не мисля, че съм богат човек, говорим за малки инвестиции“, заяви той.

Градевски не знаел откъде му идва прякорът. Наричали го така от 15 години. „Може би заради някаква случка, нещо е станало, сигурно е свързано с Конан Варварина“, уточнява той. Обяснява, че с Пламен Галев се запознал по мегаделото „Братя Галеви“. „Аз бях обвиняем по друго дело и не знам защо ни събраха в едно дело“, коментира дупничанинът, който бил обвинен за хулиганство. Градевски е осъден условно за побой в дупнишка дискотека. „От 100 години се говори за това нещо – инцидент, за който съм си понесъл последствията“, коментира той.

Градевски отрече преди това да са имали взаимоотношения. „Никога не съм бил близък до него и не съм работил за него“, категоричен бе Конана. Градевски заяви, че не му е бил охранител, работил е за фирма, която е охранявала Галеви.
Той обаче няма да е първият, спряган за близък на феодалите, който ще влезе във властта.

Преди две години бившият портиер на Пламен Галев и Ангел Христов, който впоследствие става депутат и общински съветник в Дупница, отново бе кандидат за народен представител. Емил Гущеров бе на второ място в избирателната листа в Кюстендил. Той е работил като портиер в имението на издирваните в целия свят дупнишки мафиоти Братя Галеви в Ресилово. Работил за тях дълго време след като напуска армията – пускал и свалял бариерата и миел лимузините им.

В Народното събрание Гущеров стана за смях с участието си в скандала „Верту“, когато се подведе по журналистическа уловка и заряза работата си, за да отиде на събитие, където уж трябваше да получи като подарък скъпия телефон.

Самите Галеви също имаха мераци да влязат във властта през 2009 г. и с кандидатура като независими депутати на парламентарните избори.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.