БСП

БСП останаха без кандидат-кмет в Шумен заради скандал с листата за общински съветници

Кметът на Шумен Красимир Костов си направи отвод и няма да се кандидатира за трети мандат. Това съобщи Радио Шумен, като се позовава на свои източници. Решението е оповестено от градоначалника по време на скандално заседание на Общинския съвет на БСП в Шумен. Ябълката на раздора е била листата за общински съветници на партията.

Имената в нея трябваше да бъдат одобрени още преди седмица, но тогава социалистите не постигнаха съгласие. Днес са били предложени две листи – едната от областния председател на БСП Тодор Тодоров, а другата – от кмета Красимир Костов. При гласуването е одобрен предложеният от Тодоров списък, се казва в информацията на Радио Шумен.

В знак на несъгласие с това решение градоначалникът на Шумен се е отказал от номинацията за кандидат-кмет на левицата за изборите на 25 октомври, а народният представител Иван Иванов е заявил, че се отказва от всички ръководни постове в БСП – Шумен. На този етап нито един от източниците на Радио Шумен не се нае да коментира какво предстои да се случи оттук нататък.

Участници в заседанието коментираха неофициално пред „Стандарт“, че решение тази вечер „не било взето“. Социалистите под Илчов баир ще продължат дебатите около червената листа в „следващите 2 дни“.

Според запознати, Костов може да представи своята листа директно на пленум пред „Позитано“ 20. И спорният казус да се реши на жълтите павета от председателя на БСП Михаил Миков. Отново апаратчици от червената централа дадоха да се разбере, че при подобна ситуация на конфликт в местната организация, може да последва прилагане на решението за Пазарджик. Там преди седмица бе назначено служебно ръководство, а поводът бяха отново кметските избори.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.