Новини

Димитър Делчев, Реформаторски блок: В Гърмен са регистрирани 1000% повече хора отколкото миналата година (ВИДЕО)

Смяната на адресната регистрация преди избори стана традиция в България. Този „туризъм“ обикновено става в населени места, в които е възможно гласът на мигрантите да бъде зачетен, без дори да участват. Или пък гласът им да натежи в едната посока. Понякога 20-30 гласа могат да обърнат вота.

В края на април Горна Малина нарастна с над 1000 души и сега гласоподавателите са близо 7000, вместо 5000 с постоянен адрес, показа репортаж на Нова телевизия.

От Реформаторският блок твърдят, че от 200 000 регистрирани преди изборите българи, само 600 са отрегистрирани по смисъла на закона.

„В повечето случаи тези регистрации се правят със знанието на настоящите кметове. Проблемът е, че централната власт трябва да ги гони и да отрегистрират записалите се. Тези числа са изключително фрапантни. 150 000 души, разпределени по малки населени места. Това важи за всички политически сили, които имат кметове в страната. Реформаторският блок нямат кметове”, коментира Димитър Делчев – депутат от Реформаторския блок.

„Решението е да се борим по-усилено, с постоянни глоби. В нашия законопроект е предвидена глоба за кметовете, които не си вършат работата, между 500 и 3000 лева”, добави Делчев.

По думите му законът не се изпълнява. Той определи това като застрашаване на изборния процес.

„Трябва да хванем организаторите, иначе проблемът ще се пресъздава на всеки следващ избор. Трябва да се види как на строеж са регистрирани по 100 души”, категоричен бе депутатът, но обяви, че Реформаторският блок няма информация за купуване на избори и незаконна регистрация на хора в страната.

„В Гърмен са регистрирани 1000% повече души, отколкото през миналата година”, категоричен бе депутатът Димитър Делчев.

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“http://vbox7.com/emb/external.php?vid=950c5c3f81″ frameborder=“0″ allowfullscreen]
Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.