БСП

БСП подаде жалба до ОИК София срещу Георги Кадиев за поставени предизборни плакати на спирки на градския транспорт

БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, представлявана от Калоян Паргов, подаде жалба до ОИК София за поставени предизборни плакати на Георги Кадиев – кандидат за кмет на Столична община от МК „Сердика“, на спирки на градския транспорт. Такива плакати има на спирките на „Орлов мост“, спирката на бул. „Г. М. Димитров“ – болница „Софиямед“, спирката на трамвай № 12 на бул. „Мария Луиза“, след хотел „Принцес“., информират от пресцентъра на „Позинато“ 20.

„Считаме, че посочените агитационни материали са разположени на спирките на масовия градски транспорт в нарушение на Изборния кодекс. Съгласно чл. 183, ал.3 от ИК агитационните материали се поставят на определени от кмета места, а на сгради, огради и витрини – с разрешение на собственика или управителя на имота. В конкретния случай това не е налице, тъй като спирките на масовия градски транспорт не попадат сред местата, определени от кмета на гр. София по смисъла на чл. 183, ал.3, изр. 1. ИК.“, се казва в жалбата.
Спирките на масовия градски транспорт са собственост на “Центъра за градска мобилност“ ЕАД , което е 100% общинска собственост и в този смисъл е налице забраната за предизборна агитация по чл. 182, ал.3 от ИК

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.