БСП

БСП съобщи за трима арестувани нейни представители в Пазарджишко

Снощи са били арестувани трима представители на Коалиция за България в Пазарджишко, без досега да са ясни мотивите за тази мярка. Това каза депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов по време на извънредна пресконференция на БСП. До обяд днес социалистите са внесли около 30 жалби до ЦИК, като всички са за нарушения на районните избирателни комисии, допълни той. Регистрирани са няколко вида нарушения: по-силно изразена агитация от страна на кметски наместници, предимно от една политическа сила, които провеждат агитация, опити да контролират вота на избиратели, а някъде дори са и организирани, и водени да гласуват от тях, уточни Стоилов.

Според него, има случаи, в които е констатирана подготовка на списъци в магазини и други обекти, където са записвани лицата. Особено натискът се изразява в ромски махали. Тези методи се прилагат в няколко квартали в страната.

„Има сигнали за купуване на гласове от страна на няколко партии и коалиции в няколко района – Хасковско, Бургаско, в някои райони на София, места в ромски махали”, допълни Стоилов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.