Анализи

„Червеният шаман“ прогнозира светло бъдеще за АБВ

Ръководството на БСП няма да подаде оставка, но ще има сериозни последствия за левицата, заяви Димитър Гронев в студиото на България он ер. По думи на експерта, политическият лидер трябва да мобилизира ресурсите на цялата партия или страната, за да преодолее кризата. Според политическият психолог явлението АБВ е с много значим потенциал и подлежи на развитие. „Всяка партия, според една христоматична публикация на Келман се състои от 3 групи: идеологическа, нормативна, ролева.

В БСП има проблеми с идеологическата група, която припознава или ще припознава все повече проекта АБВ. За идеология почти не се говори. Има странни изказвания от типа „Стига с тези идеологеми!” и „Нека бъдем прагматици!” и т.н. Тази група е потенциален привърженик на АБВ. Не само в своята цялостност, но оттам идва масивът”, твърди политическият психолог.

Гронев подчерта, че твърдото ядро в БСП не е като преди години и резултатът от евроизборите на 25 май е бил съкрушителен за партията. Според него дали сега ще има предсрочни избори е политическо решение и малко по-вероятно, заради протестите, които могат да наберат сила.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.