Новини

Делото „Костинброд“ отново е в съда

Делото „Костинброд“ се връща в съда. В деня за размисъл, на 11 май 2013, при специализирана операция на прокуратурата бяха заловени над 400 000 бюлетини над заявените. Твърди се, че са щели да бъдат използвани незаконно в деня за гласуване. Бюлетините бяха открити в печатницата „Мултипринт“, собственост на съветник от ГЕРБ в Костинброд, близък до бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

„Внесен е отново обвинителният акт по делото „Костинброд“ след отстраняване на процесуалните нарушения. Обвинителният акт е внесен миналата седмица и делото е в СГС. Обвинителният акт за т. нар. подслушване срещу Цветан Цветанов също ще бъде внесен. В момента се работи по него“, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Преди близо две седмици на въпрос защо се бави делото за „Костинбродските бюлетини“ и каква е причината за това – некомпетентност или се оказва политически натиск върху прокуратурата, за да бави този случай, Цацаров каза: „Не мога да коментирам дали е некомпетентност. Политическа поръчка? На кого?“ 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.