Новини

Депутати се хванаха за гушите заради дълговете на ЕРП-тата

Депутатът от БСП Желю Бойчев и колегата му Станислав Иванов от ГЕРБ се хванаха за гушите по време на сутрешния блок в студиото на БНТ. Повод беше „горещия картоф“ с дълговете на ЕРП-тата и кое управление е виновно – на гтройната коалиция или на ГЕРБ. По информация на НЕК към настоящия момент задълженията на трите електроснабдителни дружества са нараснали до 347, 6 млн. лв., заради което се иска отнемането на техните лицензи.

Депутатът от Коалиция на България Желю Бойчев заяви, че спорът който се вихри в момента за дълговете на ЕРП-тата се отнася за суми, които са били натрупани през лятото на 2012 година. “ Истината е че, тези задължения за които се карат ДКЕВР и ЕРП-тата са натрупани по времето на кабинета Борисов, обясни червеният депутат. 

Според Станислав Иванов от ГЕРБ обаче виновни за дълговете са сега управляващите , които са ги направили по времето на проекта Цанков Камък и Белене. „Тогава са натрупани 2, 5 млрд лева дългове”, каза той

„Благодарение на популизма на управляващите се получи изкуствено намаление на тока, което сега ще рефлектира срещу потребителите”, заяви Иванов. Според него  спорът е чисто търговски и не трябва да се решава от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране –(ДКВР). 

„Това е див популизъм, което вършат управляващите” , отсече депуатът от ГЕРБ като имаше предвид намалението на тока.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.