Атака

Десислав Чуколов, „Атака“: Чудя се как Орлин Алексиев е още на свобода при тези схеми на тъмна търговия

„В тази зала има хора, които са директно свързани с наркотрафика, за съжаление“, заяви пред журналисти след края на закритото заседание в парламента заместник-председателят на ПГ на „Атака” Десислав Чуколов. Депутатът смята, че политически чадър от ГЕРБ е помогнал да не бъдат хванати хората във властта, съпричастни с наркобизнеса. „Това, което знаете много добре какво беше в България през последните години – всичко се подслушваше, всичко се следеше и напълно се обяснява защо тези хора не са хванати – защото са били под чадъра на висши ръководители на ГЕРБ”, заяви Чуколов.

Той каза, че в пленарната зала по време на закритото заседание тази вечер са представени схеми на тъмната търговия. „Министърът много детайлно обясни как са прани парите и какви схеми са правени, все едно четях сценария на „Семейство Сопрано” – как се правят тези неща с боклука, и през автокъщи. Просто се чудя как Орлин Алексиев е още на свобода. Чудя се защо българската прокуратура, която действа много бързо, когато някой от „Атака” направи нещо, а с тези данни, с които разполага, в момента не предприема никакви действия”, добави депутатът.

„Скандално е това, което беше изнесено. Съображенията, че това е класифицирана информация, не важат. Ние ще искаме това нещо да бъде разсекретено и да стане достояние на българското общество. Тогава ще рухне легендата, която от ГЕРБ си създаваха, че те са борци против престъпността и ще се разбере, че всъщност те са престъпници”, посочи Десислав Чуколов.

Междувременно зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че никой от днешните управляващи не отговаря защо през 2008 г. операция „Кокаинови крале” е отложена. Според него, министър Йовчев не е казал нова информация тази вечер.

Цветанов видя пропуски в изявлението на сегашния вътрешен министър пред парламента. „На кораба е бил натоварен камионът, с който се е движил българският екипаж. Той пропусна да спомене, че на този кораб са били качени абсолютно всички екипажи, които са участвали в „Рали Париж-Дакар”. Според Цветанов, твърденията на Йовчев абсолютно не отговарят на истината. „Действително опорните точки и внушенията, които могат да бъдат направени, играят някаква роля и затова днес беше разигран този театър”, посочи Цветан Цветанов. Той каза, че не са били допуснати въпроси след изказването на министър Цветлин Йовчев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.