БСП

Достена Лаверн: Науката и образованието трябва да са същински приоритети на ЕС

България не е бедна духовно благодарение на приемствеността между поколенията. Енергията, която липсва не е петролът, а съзидателното творчество на обществото и доверието. Това заяви на среща с граждани на област Ямбол в Художествената галерия „Жорж Папазов“ в града кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България Достена Ангелова – Лаверн. По думите й, за да може да се съхрани тази енергия, науката и образованието трябват да са същински приоритети на ЕС. Тя бе категорична, че трябва да се вдигне нивото на образователната система и да се подобри усвояемостта на образователните и научни програми.

Като друг важен приоритет Лаверн посочи връщането на земеделието в България. „Имаме привилегията да живеем на юг и да се произвеждат чисти плодове и зеленчуци“, каза още тя. На въпрос как ще се осъществи реиндустриализацията, тя отговори, че това може да стане само като се насочим към високотехнологични производства, но чрез планиране. Лаверн допълни, че е важно да се държи на екологично чисти производства. По думите й е от огромно значение и какъв тъп инвеститори ще привличаме.
Помолена да коментира отношенията между ЕС, Русия и Украйна тя подчерта, че без проект за самостоятелна отбрана, ЕС не може да има самостоятелна външна политика.

На срещата присъстваха и кандидатите за евродепутати от листата на КБ Катя Колева и Николай Тишев, както и зам.-председателят на ПГ на КБ Атанас Мерджанов. Той се обърна към тримата кандидат-евродепутати с думите: „Трябва да бъдете още по-смели. Никой не може да ви бъде конкуренция“.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.