ДПС

ДПС ще се бори поне за три евромандата

ДПС ще обяви листата си на своя конгрес на 14 февруари. Това обясни евродепутатът Филиз Хюсменова в предаването „Лице в лице“ по bTV. По думите й, чест прави на българските евродепутати, че са обединени в защитаването на национални каузи и интереси. Разделението идва, когато става въпрос за вътрешнополитически въпроси. Обикновено управляващите не искат да правят европейско достояние вътрешни проблеми, докато опозицията „се чувства длъжна“ да разнася споровете в Европа.

Според Филиз Хюсменова това са дължи на компетентността. „Трябва да се знае кой проблем трябва да си остане в страната и кой да се обсъжда в Европейския парламент. Другите държави не правят така. Ако се случи, това е заради някаква сериозна злоупотреба“, изтъкна тя.

По отношение на амбициите на ДПС за предстоящите избори, тя обясни: „Целта ни е да запазим 3 мандата, които сме завоювали до този момент в Европейския парламент“. Партията ще се опита да се пребори и за четвърти евродепутат. 

За предстоящите евроизбори Хюсменова вярва, че БСП ще има по-добър резултат от ГЕРБ. Според нея това ще се дължи на многото работа и подпомагането на хората. „Правителството направи много неща, надявам се хората да оценят какво се направи за тях. Предстоящите евроизбори ще покажат каква е подкрепата на хората и дали искат промяна. Едни предсрочни избори могат да забавят много темповете на страната ни“, изтъкна евродепутатът. Хюсменова добави, че евролистите в ДПС все още не са съставени. „Това отнема поне 20 дни. При нас избирането става отдолу-нагоре“, съобщи тя.

„Мисля, че тези избори ще покажат доколко хората имат очакване за промени“, смята тя.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.