ГЕРБ

Емил Радев: Настоящото управление тегли България към дъното с всеки изминал ден

Настоящото управление тегли България към дъното с всеки изминал ден и държавата ни затъва все повече и повече, обяви на среща с граждани във Варна кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Емил Радев. В дискусията се включиха и кандидатите от евроотбора на партията Ева Паунова и Августина Цветкова. Участие в срещата взеха още областният координатор на ПП ГЕРБ и кмет на Варна Иван Портних, както и народните представители Пламен Манушев, Красимира Анастасова, Николай Апостолов, Павел Христов, Нели Петрова.

„България се проваля с всеки изминал ден в политиката за усвояване на евросредства. Спрени са парите по оперативна програма „Околна среда”, а с тези средства се надявахме да имаме много пречиствателни станции. Предстоят огромни трусове и във фонд „Земеделие”, допълни Радев. Той припомни, че по време на управлението на Бойко Борисов правителството на ГЕРБ е усвоило 16 млрд. лв. „В момента европарите са спрени отново и най-важното – няма готовност за усвояване на средствата от новия програмен период”, отчете Радев, като припомни още, че непрекъснато се теглят нови заеми, а правителството е изхарчило половин милиард на тъмно.

Друг негативен щрих в предизборната кампания на управляващите, според Емил Радев, е липсата на дебат. По думите му плоскостта на дебатите е изместена и вместо те да се водят между водачите на листи за ЕП по теми, свързани с европейските перспективи, опонентите на ГЕРБ разчитат на черен PR, защото не искат висока избирателна активност.

Ева Паунова на свой ред сподели, че й е болно, за това, че нейното поколение и това на децата й може да бъде изгубено. „ГЕРБ е партия на истината, която не залага на популизъм – всичко, което правим, може да се види и пипне. Това, което правят хората в Брюксел, влияе пряко върху нашия живот. Затова трябва да бъдем активни на 25 май”, апелира Паунова. Темата за популизма допълни колегата й Емил Радев, който зададе риторични въпроси, за това къде са обещаните от правителството нови 240 000 работни места. „Вместо тях имаме черно на бяло още 40 000 безработни и 30% младежка безработица. Къде е обещаната заплата от „Атака” от 1000 лв., или минималната пенсия от 500 лв.?!”, попита Радев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.